Wethouder Hans de Waal hoopt dat bouwprojecten in de zuidwesthoek vanwege stikstofreductie alsnog doorgaan.
Wethouder Hans de Waal hoopt dat bouwprojecten in de zuidwesthoek vanwege stikstofreductie alsnog doorgaan. Foto: Bep Tielemans

Mogelijk toch bouwprojecten

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Nu er overdag maximaal 100 km gereden mag worden en de provincie door stikstofreductie mogelijkheden ziet voor alsnog doorgaan van een aantal bouwprojecten, kan deze maatregel wellicht ook ook mogelijkheden bieden voor gemeente Woensdrecht.

De omgeving van Brabantse Wal is aangewezen als Natura 2000-gebied. Inzake invloed van stikstof op natuur en habitatrichtlijnen wordt dit gebied als streng beschermd beschouwd.
Wethouder Hans de Waal van gemeente Woensdrecht licht desgevraagd toe: "Het is inderdaad zo dat door de 100 km maatregel er stikstofruimte vrij is gekomen. Woensdrecht heeft haar projecten die stil lagen door stikstofproblemen onmiddellijk bij de provincie aangemeld en heeft de ontwikkelaars die ook door dit probleem getroffen waren geadviseerd hetzelfde te doen. Dit omdat geldt dat wie het eerst komt het eerst maalt. We moeten nu afwachten hoe de provincie de vrijgekomen ruimte verdeelt en hopen met enkele projecten door te kunnen."