Riet Wiegeraad voor haar etalage
Riet Wiegeraad voor haar etalage Foto: W. Hogewoning

Nieuwe kunst in etalage

Algemeen

HALSTEREN - Ook de komende periode mag Kunstforum gebruik maken van de etalage van het pand aan de Dorpsstraat 73H in Halsteren.

Dit keer biedt Kunstforum ruimte aan Riet Wiegeraad om haar werk aan het publiek te laten zien. Riet Wiegeraad is geboren op Sulawesi (Indonesië). Haar vader was beroepsmilitair en als 3-jarig meisje verhuisde zij naar Nederland, waar ze op verschillende plekken heeft gewoond. Tijdens de watersnood in 1953 kwam zij naar Bergen op Zoom. Zij volgde een opleiding tot pedagogisch werker en is jaren werkzaam geweest bij verschillende zorginstellingen. Riet is erg creatief en ging naast haar dagelijkse werk naar de kunstacademie in Breda, waar zij de avondopleiding heeft gevolgd.

Haar werk valt op door het vele kleurgebruik. Naast de hier getoonde schilderijen, maakt zij ook gebruik van allerlei alledaagse voorwerpen, die ze op haar manier beschildert. Zoals een skatebord, waar ze een wandlamp van maakt en versiert in haar eigen stijl. Riet werkt niet in opdracht, maar gaat haar eigen weg. Het werk van Riet is te zien tot eind juni.

Detail van één van haar schilderijen