Coronavirus
Coronavirus

Coronavirus bij man uit zorgcentrum

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - In het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom is dit weekeinde bij een 82-jarige inwoner van Steenbergen het coronavirus (Covid-19) vastgesteld. 

De man werd vrijdag op advies van de huisarts in het ziekenhuis opgenomen wegens kortademigheid en hoge koorts. Hij blijft voor nader onderzoek en behandeling nog enkele dagen in het ziekenhuis.

De 82-jarige Steenbergenaar woont samen met zijn echtgenote in verzorgingshuis Onze Stede in Steenbergen. Zijn vrouw heeft vooralsnog geen klachten. Volgens de infectie preventie- deskundigen van het Bravis ziekenhuis is het, zolang zij geen verschijnselen van een besmetting met het coronavirus vertoont, niet nodig om haar te testen en zijn ook geen extra of beperkende maatregelen noodzakelijk.

Bij zorgorganisatie tanteLouise, waartoe Onze Stede behoort, nemen ze echter het zekere voor het onzekere, zegt raad van bestuur Conny Helder. “Het is niet dat wij mevrouw volledig isoleren, maar we zullen de komende dagen wel proberen om het contact met de andere bewoners van Onze Stede zoveel mogelijk te mijden.”

Een dergelijke beperking is vervelend, zeker voor mevrouw, beseft Helder. “Toch houden we dit even vol, in elk geval totdat er meer duidelijkheid is. Gezien de kwetsbaarheid van onze bewoners kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn. Dat voorkomt ook onnodige onrust bij de andere cliënten en hun familie, maar net zo goed bij onze medewerkers. Intussen krijgt mevrouw van ons uiteraard alle aandacht. We zijn super alert, houden haar goed in de gaten en maken het haar zo comfortabel mogelijk.”

De 82-jarige bewoner van Onze Stede is de tweede inwoner van de gemeente Steenbergen waarbij een besmetting met het coronavirus is vastgesteld.