WVF-voorzitter Hans van Hoek
WVF-voorzitter Hans van Hoek

WVF introduceert G-voetbal

Algemeen

OSSENDRECHT – Reikhalzend kijken de voetballers van zorginstelling Titurel uit naar hun debuut in het shirt van Woensdrechtse Voetbal Federatie (WVF). 

Zaterdagmiddag 14 maart zou Sportpark De Heiloop in Ossendrecht fungeren als het decor voor een heuse oefenwedstrijd tegen de G-selectie van WHS uit Sint Annaland. Vanwege maatregelen tegen het Coronavirus gaat deze wedstrijd helaas niet door. 

Naast de Woensdrechtse eer staat het duel tegen de Zeeuwse afvaardiging vooral in het teken van een brede kennismaking met voetbal voor spelers met een beperking. De sportievelingen van Titurel komen jaarlijks uit op toernooien bij NAC en WHS. Sinds oktober trainen ze echter iedere dinsdagavond onder Jeroen Goossens om nog beter te worden. Een initiatief wat navolging en waardering verdient ook krijgt. Vanuit Brede Welzijns Instelling Woensdrecht kan Goossens op de G-trainerscursus. Ook de WVF omarmt de plannen. Het samenwerkingsverband van de vijf Woensdrechtse clubs voorziet de selectie van een outfit. “Prachtig om die gasten bezig te zien. Graag zouden we als WVF de groep willen verbreden. Cliënten van SDW en Amarant bijvoorbeeld. Ook mikken we op de thuiswonende kinderen in de regio. De eerste wedstrijd geldt louter als laagdrempelige uitnodiging. Voetballiefhebbers met autisme of andere beperking kunnen zodoende kennismaken met het G-voetbal”, aldus ODIO-voorzitter Roger Withagen.

Een representatief elftal vormt de uitdaging voor WVF-voorzitter Hans van Hoek. “Het is vooralsnog een utopie om te bedenken dat iedere vereniging een eigen team op de been, zoals ze dat bij bijvoorbeeld MOC’17 wel kunnen. Daar is het G-voetbal echter al decennia een begrip. Gezamenlijk een team formeren, dat zou al een mooi resultaat zijn.” Roger Withagen besluit: ”We hopen veel mensen te enthousiasmeren voor het voetbal. Wil men niet spelen maar toch helpen in kantine of onderhoud, dan kan dit natuurlijk ook.”