Koor Innovation uit Ossendrecht bereidt zich samen met het Belgische Leonarduskoor voor op een internationaal concert.
Koor Innovation uit Ossendrecht bereidt zich samen met het Belgische Leonarduskoor voor op een internationaal concert. Foto: Bep Tielemans

Groots concert Innovation en Leonarduskoor

Algemeen

OSSENDRECHT - In de Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht vindt zondag 22 maart een groots internationaal concert plaats met als thema 'Op weg naar Pasen'. 

Bezoekers kunnen luisteren naar optredens van Gemengd Koor Innovation en het Belgische Leonarduskoor uit St. Lenaarts.

Voor de pauze zingen de koren ieder hun eigen liederen. Na de pauze zullen de koren samen zingen, begeleid door een strijkorkest en piano. Het programma omvat een gevarieerd repertoire met onder andere het Stabat Mater van J.G. Rheinberger. Dit herinnert aan het lijden van Jezus, de weg naar Pasen die Hij moest afleggen met veel pijn en vernedering.

In totaal zullen 65 koorleden mooie liederen ten gehore brengen. Beide koren zijn maandenlang aan het oefenen. Voor hun dirigenten is het concert een uitdaging. Die dirigenten, muziekcollega's, zijn Renaat Deckers van Innovation en Guido van der Veeken van het Leonarduskoor.

Gemengd Koor Innovation werd 1 augustus 1993 officieel opgericht. Het koor groeide al snel uit tot een dertigtal personen. Er werd toen gekozen voor de huidige benaming Innovation. Thans telt het koor 34 leden, waarvan 24 dames en 10 heren. Mevrouw Nelen van Innovation licht toe: "De hoofdmoot van onze uitvoeringen zijn concerten met gevarieerde en populaire muziek, vaak in diverse talen. Optredens zijn meestal in onze eigen regio. Daarnaast worden we soms gevraagd bij een huwelijksmis, huwelijksjubileum of een uitvaart. Tot nu toe verzorgden wij ook om het jaar de kerstnachtmis en al meer dan vijftien jaar de jaarlijkse Dodenherdenkingsviering op 4 mei."

Eind augustus 2013 is Innovation met de huidige dirigent, Renaat Dekkers, 'in zee gegaan'. Hij studeerde aan het Conservatorium te Antwerpen notenleer, dwarsfluit, kamermuziek en pedagogie. Hij geeft zangles in Wuustwezel en Brasschaat en leidt verschillende koren, ensembles en een orkest. Hij trad op als solist in binnen- en buitenland en maakte radio en TV opnames. Hij zong operarollen, alsook operettes, liederen en oratori. Het moge duidelijk zijn dat ons koor 'in goede handen' is."

Innovation is blij en dankbaar dat dit concert plaats mag vinden in de Ossendrechtse kerk. De viering van 11.00 uur vervalt. Mensen die er niet bij kunnen zijn op 22 maart, krijgen een herkansing te St. Lenaarts op 29 maart, in de kerk aldaar. Toegangsprijs is €10.00. In de voorverkoop bij het Zoete Rijk en zaal De Vrede kost entree €8.00. Aanvang is 14.30 uur, de kerk is open vanaf 14.00 uur.

Koor Innovation uit Ossendrecht bereidt zich samen met het Belgische Leonarduskoor voor op een internationaal concert.
Koor Innovation uit Ossendrecht bereidt zich samen met het Belgische Leonarduskoor voor op een internationaal concert.