Fouad Idabdelhay
Fouad Idabdelhay Foto: RKSV Halsteren

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Overtuigende zege Zondag 1

Zondag 1 bleef ook afgelopen zondag in het spoor van koploper Unitas. Met een klinkende 1-4 zege op Juliana '31 in Malden werd de tweede plek in de Hoofdklasse B bestendigd, zeker omdat concurrent IFC verloor van RKZVC. Met twee vroege treffers van Fouad Idabdelhay zette Halsteren direct de toon en moest Juliana '31 op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er nog voor rust en daarmee was de spanning weer even terug in de wedstrijd. Na ongeveer een uur spelen scoorde Giovanni Moerland de 1-3 en leek Halsteren de zege niet meer te kunnen ontgaan. In de slotfase zorgde Nishant Jagernath voor de uiteindelijke 1-4 eindstand. 

Zaterdag 1 klopt ZSC '62 ruim

Na de bekerstunt tegen Baronie, waarmee Zaterdag 1 zich plaatste voor de kwartfinale van de districtsbeker, was het zaak ook in de reguliere competitie te doen wat nodig is om de onbetwiste leider in de derde klasse B te blijven. Winst op ZSC '62 in Scharendijke was dus een must en mocht eigenlijk ook wel verwacht worden. Na een klein kwartier opende Mike de Nijs de score, waarna Thom Luijks voor rust de marge verdubbelde. Na rust bleef Halsteren geconcentreerd spelen en creëerde het veel kansen. Na een uur spelen vijzelde Roy van Gils de score verder op met twee fraaie treffers op rij. Ook Jess Ernest deed een duit in het zakje en tekende voor de 0-5 eindstand. Een eenvoudige zege op ZSC '62, dat in het thuisduel Halsteren nog op een 1-1 remise wist te houden. Datzelfde geldt voor de opponent van komende zaterdag, Duiveland. Tegen deze middenmoter kon Zaterdag 1 het overwicht niet in doelpunten uitdrukken en nam het slechts één punt mee uit Oosterland. Reden genoeg om waakzaam te zijn en niet opnieuw tegen een zeperd op eigen veld aan te lopen. 

PLUS Voetbalplaatjesalbum nog niet helemaal compleet?

In het najaar was heel Halsteren in de ban van de voetbalplaatjesactie van PLUS Halsteren. Inmiddels is deze actie al weer een tijdje geleden beëindigd. Voor de fanatiekelingen die het album nèt niet vol hebben kunnen krijgen bestaat er deze maand nog de mogelijkheid om dat alsnog voor elkaar te krijgen. De club heeft alle overgebleven plaatjes gesorteerd. Wil je weten of jouw nog ontbrekende voetbalplaatjes er tussen zitten? Kom dan met een lijstje van ontbrekende plaatjes naar de kantine. Geef bij het barpersoneel aan dat je nog enkele voetbalplaatjes mist en je kunt deze uit de resterende voorraad halen. Let wel: de plaatjes zijn gesorteerd en dat willen we graag zo houden. Kom dus alleen als je weet welke plaatjes je nog zoekt. Deze mogelijkheid bieden we nog gedurende de maand maart. Daarna is de actie definitief ten einde! Wacht dus niet te lang, want op = op!

't Ooievaarnest is rookvrij!

Enige maanden geleden heeft het bestuur besloten om de entree naar de kantine rookvrij te maken. Dit is ook via borden bovenaan de trap bekend gemaakt. Helaas blijkt in de praktijk dat niet iedereen op de hoogte is van dit besluit en er dus nog steeds bovenaan de trap wordt gerookt. Vandaar dat we de rookvrije status van de entree naar de kantine nogmaals onder de aandacht willen brengen. Roken doen we buiten en dus niet bovenaan de trap. Alvast dank voor de medewerking!