Afbeelding
Foto: Kijk Binnen bij Bedrijven, archief De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant

Aangepaste editie Kijk Binnen Bij Bedrijven

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - STEENBERGEN - WOENSDRECHT - Deze week staat Kijk Binnen Bij Bedrijven op de planning bij veel bedrijven en organisaties in de gemeenten Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom.

Het Corona-virus en de voorschriften die daarbij horen, hebben helaas ook gevolgen voor deze plannen. Bij Samen in de Regio, organisator van dit evenement, komen afmeldingen binnen. Sommige bedrijven en organisaties vinden het spijtig, maar laten weten dat zij volgende week geen belangstellenden kunnen of mogen ontvangen. Dat geldt overigens niet voor alle deelnemers en de situatie verandert per dag.

Samen in de Regio raadt de belangstellenden die zich via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl hebben aangemeld aan, om hun e-mailbox goed in de gaten te houden. De bedrijven en organisaties waar bezoekers volgende week niet terecht kunnen, sturen aan hen een persoonlijk e-mail bericht. Voor het weekend meldden enkele grote bedrijven, dat het ontvangen van bezoekers niet door kon gaan. Al gauw kwamen daar grote en kleinere zorgorganisaties bij. Bij hen wonen kwetsbare doelgroepen en daarom nemen zij geen enkel risico. Bij andere geldt dat vanuit hoofdkantoor maatregelen worden opgelegd ofwel is de bezetting van het eigen personeel momenteel te krap.

Niet alle organisaties beslissen om Kijk Binnen Bij Bedrijven af te zeggen. Op de sitewww.kijkbinnenbijbedrijven.nl kunnen belangstellenden eventueel kijken voor een alternatief. Aan deze editie deden bijna 90 bedrijven en organisaties mee en stonden ruim 500 bezoeken gepland. Voor iedereen die we deze keer teleur moeten stellen, is er ook goed nieuws. In het najaar komt er een nieuwe editie van Kijk Binnen Bij Bedrijven! Er is immers nog steeds vraag naar personeel en het blijft van belang dat de jongeren de mogelijkheden ontdekken in de regio.