Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: dorpsplatformhoogerheide.nl

Vogelnestkastjes tegen eikenprocessierups

HOOGERHEIDE - “In de afgelopen jaren is de overlast van de eikenprocessie flink toegenomen. De brandharen van de rups kunnen flinke jeuk opleveren. Vandaar dat er in meerdere gemeenten in Nederland al diverse initiatieven zijn ontwikkeld om de overlast tegen te gaan”. zeggen Leonie, Angelique en Eline van het Dorpsplatform Hoogerheide.

Er zijn diverse diersoorten die ons kunnen helpen om de overlast van de eikenprocessierups te verminderen. Denk hierbij onder andere diverse vogelsoorten. Het Dorpsplatform Hoogerheide heeft in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierups 100 nestkastjes aangeschaft. Deze nestkastjes worden gratis ter adoptie aangeboden aan inwoners van de kern Hoogerheide.

Wat houdt dit adopteren precies in? Het Dorpsplatform Hoogerheide heeft de nestkastjes betaald uit hun beschikbare budget, in samenwerking met Vissers Petshop & Petcare. Het nestkastje wordt in de eigen tuin opgehangen. Het Dorpsplatform verwacht van de inwoners dat deze zorg dragen voor het onderhoud en het schoonmaken van 'hun' nestkastje.

Op dit moment zijn er nog 30 nestkastjes te vergeven. Woont u in Hoogerheide dan kunt u zich via de website www.dorpsplatformhoogerheide.nl aanmelden voor het nestkastje. In de week van 24 februari ontvangen de gelukkige 100 inwoners een mail. Vervolgens kunnen de nestkastjes opgehaald worden op 29 februari tussen 11.00 en 14.00 uur bij Vissers Petshop & Petcare aan de Huijbergseweg 36 te Hoogerheide.

Dorpsplatform Hoogerheide hoopt met het uitdelen van de nestkastjes en met een bloembollenproject een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van de overlast. Een insectenhotel of een vleermuizenkast zijn ook hele goede aanvullingen. 'Samen maken we een vuist tegen de overlast van de eikenprocessierups'.

Meer berichten