Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Marijn Corré (ODIO) legt aan.
Marijn Corré (ODIO) legt aan.

Puntendeling in Ossendrecht

En bloemen voor oma Mina...

OSSENDRECHT – Derbyvoetbal blijft onvoorspelbaar. Vorm van de dag van de spelers, wedstrijdopvatting der trainers en de persoonlijke grillen van een leidsman zijn stuk voor stuk factoren die parten kunnen spelen. ODIO en Grenswachters kunnen er na hun lichtwedstrijd van zaterdagavond 23 november over meepraten.

Een duel met veel gezichten. Geen racisme en jubilaris Mitchell Elenbaas eisten voor aanvang terecht algehele aandacht op. Vervolgens negentig minuten strijd, goals en uiteindelijk de eerste puntendeling sinds het seizoen 2006-2007: 2-2!

Oma Mina

Bij ODIO stond men gepast feestelijk stil bij het 250e officiële optreden van Mitchell Elenbaas in de hoofdmacht. Naast een beeldje en dinerbon voor de jubilaris mocht zijn trouwste en grootste supporter, oma Mina van den Bergh, een bos bloemen in ontvangst nemen.

ODIO en Grenswachters waren vanaf het begin duidelijk in hun bedoelingen. De thuisploeg wilde de koppositie behouden en winst in eigen huis was derhalve geboden. Grenswachters jaagt aansluiting met de subtop in de Vierde Klasse B na en een zege op het team van oud-coach Peter van Oirschot daarom zeker welkom.

In de beginfase won strijd het van goed en verzorgd voetbal. En nadat Raf Melsen reeds een riante mogelijkheid had laten liggen kwam ODIO in de dertiende minuut alsnog op voorsprong. Rechtsback Jeremai Martina rukte tot op de achterlijn op en gaf een afgemeten voorzet op Damian Elenbaas, 1-0.
Grenswachters ging op zoek naar aansluiting en leek deze middels Ronald Clarijs te hebben gevonden. Edoch met een katachtige reflex behoedde ODIO-goalie Michel Michielsen zijn ploeg voor een tegentreffer.

Correct

In de 38e minuut trakteerde een warrig fluitende scheidsrechter Konings Grenswachters op een uitgelezen mogelijkheid tot scoren. Een correcte sliding van Raf Melsen werd tot verbazing van iedereen in en ook rond het veld bestraft met een strafschop. Nicky Verboven pakte het cadeautje van elf-meter gedecideerd uit, 1-1.

Na rust openden de Puttenaren fel, hetgeen resulteerde in opnieuw een treffer. Ronald Clarijs werd door Mark Leenaerts de diepte ingestuurd en hij bood op zijn beurt Senne Scheeren een niet te missen kans, 1-2. ODIO nam vervolgens het initiatief over en was enkele keren dichtbij een treffer. Kilometervreter Thomas Jansen miste een opgelegde kans, terwijl Grenswachters laatste man Joris Koeleman op de lijn redding bracht. In de 57e viel dan toch de gelijkmaker. Een vrije trap van Roy Carpentier belandde voor de volledig vrijstaande Damian Elenbaas. Ongehinderd schoof hij zijn negende seizoentreffer onder Stijn van den Bosch door, 2-2.

Niet veel later bracht coach Richard van Hooijdonk middenvelder Gijs van Landeghem voor Nicky Verboven. Hiermee leverde hij duidelijk aanvallend in en leek men het gelijkspel te koesteren. Iets wat na nog enkele hachelijke momenten voor beide doelen uiteindelijk lukte.


Foto: Marijn Corré (ODIO) legt aan.

Meer berichten