Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Uitreiking mantelzorgcompliment

PUTTE - Om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet, krijgen ze van de gemeente Woensdrecht een mantelzorgcompliment. Woensdag reikte wethouder Lars van der Beek symbolisch een compliment uit aan Adri Buijs.

De 81-jarige Adri zorgt voor zijn vrouw die aan de Ziekte van Parkinson lijdt. Hij runt het huishouden en helpt zijn vrouw waar nodig. "Overdag help ik haar, maar als ze 's nachts uit bed moet, help ik haar ook, dus ik slaap zelf ook weinig", zegt hij. De symptomen die zijn vrouw heeft, worden met de dag erger. "Als je eenmaal samen woont en al 55 jaar getrouwd bent, dan blijf je ook voor elkaar zorgen als het minder gaat. Dat hoort erbij. Je staat er niet bij stil, maar ik ken genoeg mensen die voor hun partner zorgen", zegt Adri, die zich dit jaar inschreef bij het steunpunt voor Mantelzorgers van de Brede Welzijns Instelling (BWI). Hij is blij met de blijk van waardering die hij met het mantelzorgcompliment krijgt. "Ik attendeer mensen in mijn omgeving erop dat ze zich kunnen aanmelden als mantelzorger. BWI kan je helpen en je kunt er terecht als er moeilijkheden zijn."
Ongeveer 620 mensen hebben zich reeds ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Woensdrecht, weet Lenny Winkel, coördinator bij BWI. Onder haar toeziend oog kunnen ze allemaal op uitnodiging een mantelzorgcompliment -met cadeaubon van vijftig euro- ophalen in hun eigen dorp. "Vroeger waren mantelzorgers met name partners van mensen die dementie hebben. Nu zie je ook veel ouders met een kindje met een lichamelijke of geestelijke beperking. Ook veel broertjes en zusjes zijn mantelzorgers", zegt ze.
"Onze samenleving draait op mensen met het hart op de goede plaats, zoals mantelzorgers. Dank u wel en wees trots op uzelf", zei wethouder Lars van der Beek bij de symbolische uitreiking.

Meer berichten