Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Florine aait ezeltje Fee met haar borstel en wil nog vaak naar de kinderboerderij van De Leemberg.
Florine aait ezeltje Fee met haar borstel en wil nog vaak naar de kinderboerderij van De Leemberg.

"Het is hier super-superleuk!"

Nieuwe kinderboerderij De Leemberg in Woensdrecht feestelijk geopend

WOENSDRECHT - Niet superleuk, maar "super-superleuk!". Dat vindt de vijfjarige Eva van de nieuwe kinderboerderij van zorgboerderij De Leemberg in Woensdrecht. Zorgboerin Jacqueline Sommeling is trots en tevreden, en denkt dat haar zorgboerderij nog veel plezier van de nieuwe kinderboerderij gaat hebben.

Het is niet alleen superleuk, maar ook superdruk bij de kinderboerderij van zorgboerderij De Leemberg. Kort na de opening op woensdagmiddag 1 mei komen steeds meer belangstellenden een kijkje nemen, en iedereen is positief.

Over superleuk gesproken: Florine (4) mag Fee, één van de ezeltjes op de kinderboerderij borstelen. "Borstelen, dat is aaien met een borstel, kijk maar! En straks ga ik de geitjes voeren, dat is nog leuker. Ik ga hier nog héél vaak naartoe met mama!", zegt Florine.

En dat wil Eva (5) dus ook, met haar vriendinnetje Maudi (5) is ze niet weg te slaan bij varkentje Gijs, dat de handenvol voer die in zijn hok vallen bijna niet opgegeten krijgt.

Om de hoek
Eva's ouders Marc en Brenda Borgs kijken geamuseerd toe: "We wonen 500 meter verderop. Als je kleine kinderen hebt is het natuurlijk wel heel leuk om ineens een kinderboerderij om de hoek te hebben. Dit is zeker niet de laatste keer dat we hier zijn."

Ideale combinatie
Zorgboerin Jacqueline Sommeling is blij met al dat enthousiasme. "We zijn heel tevreden, kijk eens hoe druk het is. Eerlijk gezegd zijn we een beetje verrast door zoveel interesse." Wat Jacqueline betreft is de kinderboerderij een ideale aanvulling voor zorgboerderij De Leemberg: "We hebben de camping verkleind, de kinderboerderij neemt die ruimte in. We hebben deze kinderboerderij aangelegd omdat bij veel van onze deelnemers de behoefte bestaat aan contact met mensen van 'buiten'. We werken op onze zorgboerderij met mensen met een verstandelijke beperking, een psychische hulpvraag of bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel. Voor hen is het belangrijk om niet op een eiland te zitten. We trekken er al regelmatig op uit, maar nu kunnen mensen dus ook bij ons op bezoek komen. Voor ons is een kinderboerderij een ideale combinatie van mensen en dieren, zo kunnen we de dingen waarin we goed zijn op een perfecte manier combineren."

Gratis
Zo'n bezoekje blijkt de moeite meer dan waard. De kinderboerderij wordt bevolkt door cavia's, konijnen, alpaca's, geiten, schapen, pony's, ezels en een varken. De toegang is gratis en de kinderboerderij is elke dag - behalve zondag - geopend tot 16.00 uur, doordeweeks vanaf 10.00 uur, op zaterdag vanaf 13.00 uur.

Meer berichten