Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Ria de Bruijn (voor) en Ad de Bruijn met een medewerkster van de Colweghe in het nieuwe Plusbus-kantoor.
Ria de Bruijn (voor) en Ad de Bruijn met een medewerkster van de Colweghe in het nieuwe Plusbus-kantoor. (Foto: )

Kantoor Plusbus nu in de Colweghe

HALSTEREN/LEPELSTRAAT- "We voelden ons hier meteen welkom en zijn heel blij met het nieuwe kantoor hier bij de Colweghe." Aan het woord zijn Ria Bruijn, een van de vrijwilligers die de centrale van de Plusbus bemenst en Ad de Bruijn, penningmeester. In verband met de sloop van zorgcentrum Sint Elisabeth, waar het Plusbus-kantoor afgelopen jaren gehuisvest was, moest worden uitgeweken naar een andere locatie.

Ad de Bruijn licht toe: "Zoals bekend is, verhuist het Elisabeth waar wij te gast waren op de bovenste verdieping, voor enkele jaren naar De Bosgaard op het terrein van landgoed Vrederust. We konden wellicht meeverhuizen naar dit semi-permanent gebouw maar uit praktische overwegingen is het voor de Plusbus beter om centraal op het dorp te blijven." De Plusbus verzorgt vervoer voor ouderen en minder valide mensen en rijdt in Halsteren, Lepelstraat en voor bezoek aan het ziekenhuis en zorgcentra in Bergen op Zoom. De manier waarop de Plusbus bij SDW de Colweghe terecht is gekomen, was via korte lijntjes eigenlijk snel geregeld. Naar aanleiding van een kennismakingsgesprek met bestuurder Conny Helder van stichting tanteLouise volgde een afspraak met manager Gerard Bennaars van dagcentrum de Colweghe. "Aanvankelijk wilden we met de Plusbus naar het terrein van De Viersprong waar SDW ook over een afdeling en ruimte beschikt. Conny Helder trad in contact met bestuurder Brigitte van Haaften van SDW en toen was alles snel geregeld", vervolgt Ad de Bruijn.

Het kantoortje van de Plusbus is gevestigd op de derde verdieping in kamer 3 van het SDW Dagcentrum aan Dorpsstraat 30 in Halsteren. In het gebouw krijgen mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand verschillende activiteiten aangeboden. Van werken in de horeca tot en met uiteenlopende creatieve op diverse afdelingen. Het voormalige gemeentehuis van de destijds nog zelfstandige gemeente Halsteren bruist van gezelligheid.

Iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur wordt de centrale van de Plusbus bemenst om afspraken te maken. Ria de Bruijn legt uit: "Mensen die gebruik willen maken van de Plusbus - en dat worden er steeds meer - bellen ons 's ochtends over ritten die ze willen maken, enkele of retour. Elke ochtend is er een andere centralist en we hebben twee reserves. Daarnaast zijn er tien chauffeurs beschikbaar voor vaste dagdelen en vier reserves." Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf mensen, ook allemaal vrijwilligers", vult Ad de Bruijn aan: "Het mooie van deze club is dat het heel goed werkt. Iedereen is op zijn post en alles loopt gesmeerd." Stichting Plusbus Halsteren/Lepelstraat keert in de toekomst weer naar het Elisabeth terug. Vanaf heden is het telefoonnummer van de Plusbus: 06-38267251.

Meer berichten