Rob Modderman zorgt dat het feest al bij de entree begint.
Rob Modderman zorgt dat het feest al bij de entree begint. Foto: Dennis van Loenhout-www.devl.nl

Het feest begint bij de entree waar Rob Modderman je ontvangt

Algemeen

HOOGERHEIDE – Een groot feest als het Brabantse Wal Festival begint bij de deur. Rob Modderman is al jarenlang het vriendelijke gezicht dat bezoekers welkom heet op het BWF. "De interactie met bezoekers is een genot!" zegt hij.

Hoogerheide kent Rob Modderman (56) vooral als de jarenlange voorzitter van de Stichting Jeugdland, de regio kent hem als de cameraman van Zuidwest TV die overal vooraan staat. Dat doet hij dus ook bij het Brabantse Wal Festival, daar staat Rob al vanaf het eerste moment bij de voordeur. "In het bestuur zitten veel vrienden van me, en toen ze verenigingen benaderden in de zoektocht naar vrijwilligers kwamen ze bij Jeugdland terecht. Het was vanzelfsprekend om een helpende hand te bieden en het is nog altijd heel erg leuk om te doen!"

Warm welkom

Wat Rob betreft moet het een feestje zijn bij de entree van een festival. "Wij geven de bezoekers een warm welkom", zegt hij. "We laten ze merken dat we het leuk vinden dat ze er zijn. En als ze weggaan, dan laten we nog even weten dat het leuk is dat ze er waren. Soms is het een kwestie van improviseren en dat moet je leren, maar die interactie met de bezoekers is nog steeds een genot."

Sfeer onder elkaar

Grote incidenten heeft Rob niet meegemaakt, hij geniet vooral van de sfeer onder de bezoekers. "Naar het BWF komen bijna alleen maar gezellige mensen", zegt hij. "Maar natuurlijk is het ook onze taak om een oogje in het zeil te houden. We moeten proberen te zorgen dat mensen niet té dronken worden, en zeker op drankgebruik bij minderjarigen moeten we streng controleren. Van alle minderjarigen willen we een ID-bewijs zien, tenzij er écht geen twijfel mogelijk is dat ze alcohol mogen bestellen. Van 'teveel' komt sowieso ellende, en dit is een dorpsfestival: wij kennen vaak ook de ouders van jongeren die hier komen. Het BWF moet voor iedereen een feest zijn. We maken er een lolletje van, maar zorgen dat minderjarigen geen alcohol bestellen is iets dat we serieus nemen."

Technische kant

Serieus neemt Rob ook de technische kant van zijn functie. "Het is ook mijn taak om te zorgen dat het systeem om kaarten te scannen werkt. Ik regel de scanners, maar zorg ook dat de laptops gekoppeld zijn en dat het netwerk functioneert", zegt hij. In zijn dagelijkse leven is Rob electronic engineer, dus zijn professionele expertise komt hem goed van pas. "Als engineer zoek ik altijd naar verbetering, en na al die jaren zie ik nog altijd dingen die beter kunnen. Rijen bij de tassencontrole hebben we kunnen voorkomen door de doorloop te verbeteren en de poortjes anders te plaatsen", vertelt hij. "Daarmee maak je het voor de bezoekers alleen maar leuker."

Mooiste moment

"Het mooiste moment van het BWF vind ik altijd de ouderenmiddag", zegt Rob. "Dan zie je sommige ouderen bijna met tegenzin naar binnen gebracht worden, en een paar uur later komen ze vol energie, lachend en zingend weer naar buiten. Daar doen we het voor!"