Conny en Ton verheugen zich op het zwemseizoen bij De Melanen.
Conny en Ton verheugen zich op het zwemseizoen bij De Melanen.

Onvergetelijk seizoen iets later van start bij De Melanen

Algemeen

HALSTEREN – De zomer komt eraan, en die wordt nergens mooier dan bij Zwembad De Melanen in Halsteren. Afgelopen jaar ontpopte het Halsterse buitenbad zich als een waardig vervanger voor het gesloten Bergse zwembad De Schelp. Veel zwemmers die De Melanen niet kenden werden positief verrast. Het team van De Melanen is vastbesloten dat goede gevoel dit jaar te overtreffen.

Het is een drukte van belang bij Zwembad De Melanen. Er wordt onkruid gewied, geschilderd, geveegd en gepoetst. Allemaal zodat het zwembad de allerbeste versie van zichzelf is bij de seizoensopening, die helaas door onvoorziene lekkages iets later zal zijn dan verwacht. "Nu De Schelp nog dicht is hebben we een groot team dat zich kan inzetten voor De Melanen", zegt manager Walter van Krieken. "Vele handen maken licht werk. Voor ons was de sluiting van De Schelp natuurlijk een drama, maar het heeft er wel toe geleid dat onze teams zijn samengesmolten. De Melanen is nu van ons allemaal, en daardoor komt ons mooie buitenbad in Halsteren tot bloei."

Dat vinden ook Ton Nederkoorn en Conny van Kouteren, die samen de activiteiten op Zwembad De Melanen coördineren. "Het belooft een mooi seizoen te worden, met vijftien ervaren krachten aan het bad", zegt Ton. "We hebben onlangs met een zucht en een traan afscheid genomen van onze blaashal. In de winter was het een fantastische oplossing, maar we houden hier toch allemaal het meeste van ons buitenbad. Daarmee gaan we deze zomer weer veel plezier beleven."

Elke dinsdagochtend, dinsdagavond en donderdagavond kunnen er banen worden gezwommen in het water van Zwembad De Melanen. Woensdagmiddag wordt de vaste spelletjesmiddag voor de jeugd, waar onder leiding van De F!tfabriek veel plezier gemaakt wordt. Aquarobic, aquabootcamp maar ook aquajogging krijgen een vaste plek op de agenda en elke woensdagochtend kunnen ouderen bewegen in het zwembad. Ook de weersafhankelijke openstelling wordt herhaald, bij lekker weer gaan de reguliere openingstijden het raam uit en blijft De Melanen geopend tot 17.30 uur.

Ondertussen doet het team van Zwembad De Melanen een inspanning om het zwembad rookvrij te krijgen. "We gaan geen politieagent spelen", zegt Ton, "maar we doen wel een oproep aan volwassenen om rekening te houden met de kinderen op het zwembad. Een rookvrije omgeving is gewoon prettiger voor iedereen. Bovendien is het ook een stuk veiliger om niet te roken als het zo warm en droog zou worden als vorig jaar."

De renovatie van Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom loopt ondertussen op schema. Manager Walter van Krieken verwacht dat het Bergse zwembad in september zijn deuren weer kan openen. Hij is trots dat De Melanen het gapende gat wat De Schelp achterliet wist op te vullen. "Het ging naadloos", zegt hij. "Behalve het ouder- en kindzwemmen en het reumazwemmen kon iedereen bij De Melanen terecht. Opvallend was hoeveel mensen verbaasd waren over hoe mooi De Melanen is. Veel van die mensen hebben al gezegd dat ze hier graag blijven zwemmen, en zo blijft De Melanen een mooie vervanger voor het verdwenen buitenbad van De Schelp."

In verband met onvoorziene lekkages zal het zwemseizoen op Zwembad De Melanen niet op paaszondag 21 april worden gestart. Voorziene openingsdatum is nu maandag 29 april, waarbij het zwembad wel op ludieke wijze geopend zal worden. "We verheugen ons op de opening", zeggen Conny en Ton, "het wordt echt een onvergetelijk seizoen!"