Team Scholtens/Boer contra Team Van der Kooij bij het METO-koppeldartstoernooi.
Team Scholtens/Boer contra Team Van der Kooij bij het METO-koppeldartstoernooi.

Opmerkelijke rentree Rowdy van den Bossche

Algemeen

WOENSDRECHT – Wind en regen. In de Vijfde Klasse A werd Aardenburg een enkele reis van honderd kilometer naar het zompige Huijbergse grasveld bespaard. Een klasse hoger maakte METO wel de oversteek naar het Zeeuws-Vlaamse Groede om daar met eigen ogen te mogen aanschouwen dat spelen uit den boze bleek te zijn.

In Putte vond de wedstrijd tussen de numero één en numero laatst van de Vierde Klasse B wel doorgang. Het krachtsverschil tussen SC Emma en Grenswachters was zichtbaar. De Dordtse lijstaanvoerder speelde goed en verzorgd voetbal doch verzuimde om dit in veel doelpunten uit te drukken. Met rust leidde men met 0-1. Na de thee voetbalde Grenswachters met veel strijd en passie. En wist zelfs via Nicky Verboven de gelijkmaker te forceren. De euforie was echter van korte duur toen kort daarop een vrije trap achter Stijn van den Bosch binnenviel. Even leek een Putse stunt in de maak. Tien minuten voor tijd scoorde Nicky Verboven opnieuw. Uit buitenspelpositie vanuit Dordts opzicht waardoor de treffer geen doorgang kreeg. Derhalve veel strijd, passie en weer lege handen.

WVV'67 had in eigen huis geen kind aan Koewacht. Ondanks afwezigheid van spits Quirijn Schevenhoven als gevolg van een knieblessure, scoorde men er op los. Thimo Rottier zowel voor als na rust, Robin Schipperijn opnieuw en een eerste competitiegoal voor Tomlin Smits bepaalden de einduitslag op 4-0.

Naweeën van de rode waas

De scheidsrechterlijke dwalingen te Hoogerheide dreunen nog steeds na in Ossendrechtse contreien. In navolging van de rode waas trakteerde de KNVB Coen Michielsen (1), Mitchell Elenbaas (4), Marijn Corré (6) en Jeremai Martina op zelfs negen duels schorsing. ODIO is in beroep tegen uitspraak. In afwachting van de uitslag diende men in Hulsterloo (3-2 verlies) toch acte de présence te geven. Uit de schaduw van de hoofdmacht werd versterking gepeurd en zodoende maakte zelfs een drietal haar debuut in ODIO 1: Dirk Jansen, Roy Touw en... Rowdy van den Bossche(26). Het begenadigd METO-talent verdween in 2012 met een zware blessure definitief van de velden, flirtte ooit even met WVV'67 doch dook plots op 20 minuten voor tijd op in het groen-wit. En nam, na Thomas Jansen eerder, vanaf elf-meter direct de tweede ODIO-treffer voor zijn rekening.

Alles kommer en kwel in Ossendrecht? Dacht het niet! Eerder in het weekend won ODIO-spits Gino Boer met maat Henkie Scholtens van de gebroeders Alex en ODIO-back Albert van der Kooij in Hoogerheide de finale van het allereerste METO-koppeldartstoernooi!