De wedstrijdtip voor aankomend weekend.
De wedstrijdtip voor aankomend weekend.

Weeknieuws RKSV Halsteren

Algemeen

Zondag 1 herpakt tegen Alphense Boys

Na het teleurstellende resultaat tegen Baronie was het zaak voor de Zondag 1 om in de achtervolging te gaan op de koppositie in de Hoofdklasse B. Wetende dat Baronie met Nuenen een lastige tegenstander zou treffen en ook Groene Ster niet zomaar van RKAVV gewonnen heeft, was het vooral aan Halsteren zelf om een goed resultaat tegen Alphense Boys te boeken. De uitwedstrijd mondde uit in de eerste nederlaag van het seizoen en was even slikken voor de selectie. Afgelopen zondag was de kater van de nederlaag volledig weggespoeld en stond er een frisse selectie klaar om de strijd met de mannen uit Alphen aan den Rijn aan te gaan. Met Jelle Voermans als aanvoerder was het diezelfde Voermans die via een strafschop na ongeveer een half uur spelen voor 1-0 zorgde. Tien minuten later was de stand alweer gelijkgetrokken, nadat goalie Ariën Pietersma werd uitgekapt en Voermans de bal vanuit een onmogelijke hoek toch langs zich in de touwen zag verdwijnen. Veerkrachtig bleef Halsteren het vertrouwde spelletje spelen en dat resulteerde voor rust in een verdiende 2-1 voorsprong door Manengela die een afvallende bal perfect in schoot. Na de thee bleef het spelbeeld onveranderd. Halsteren had weinig te duchten van de tegenstander en creëerde zelf veel kansen. De 3-1 kwam dan ook niet onverwachts. De sterk spelende Jay-Jay Meierdres schoot raak op aangeven van Robert Braber. Een grotere score had er nog in gezeten, als Halsteren wat effectiever met de kansen had omgesprongen. Nu stond er na 90 minuten een keurige 3-1 overwinning op het scorebord. Halsteren bleef daarmee in het kielzog van Baronie, dat net als Groene Ster ook won waardoor de stand bovenin goeddeels hetzelfde bleef. Doordat Gemert niet in actie kwam, klom Halsteren weer naar de tweede plek op de ranglijst. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen VC Vlissingen. Thuis werd vrij eenvoudig met 4-0 gewonnen, maar de opponent lijkt de weg naar boven weer gevonden te hebben. Op sportpark Irislaan trappen de ploegen af om 14.00 uur.

Zaterdag 1 zet goede reeks voort

Na de verrassende winst op JEKA en de goede hervatting van de competitie was het afgelopen zaterdag zaak om ook de winst op middenmoter WHS te pakken. Wetende dat de thuiswedstrijd met 3-1 werd verloren, was de ploeg van Remco van Haaren van plan de huid nu duur te verkopen. En dat gebeurde ook. Al vrij vroeg in de wedstrijd kwam Halsteren door een doelpunt van Jess Ernest op voorsprong. Het bleek uiteindelijk ook de winnende treffer te zijn. Door de winst klom Zaterdag 1 naar de achtste plaats en lijkt het de weg naar boven gevonden te hebben. Komende zaterdag treedt de ploeg thuis aan tegen rode lantaarndrager Smerdiek. Winst op deze ploeg is eigenlijk een must en ook nodig om zich in het linkerrijtje te kunnen nestelen. Op sportpark De Beek start de ploeg om 15.00 uur.

Op dinsdag 26 februari staat Zaterdag 1 in de 1/8e finalewedstrijd tegen en in Kloetinge te wachten. Afgelopen week schakelde Halsteren knap JEKA in Bavel uit, nadat het in de ronde daarvoor ook al het hoger geklasseerde Rijsoord versloeg. De winnaar van het duel Kloetinge - Halsteren 1 (za) speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel SSV'65 - RBC.

Remco van Haaren ook volgend seizoen trainer Zaterdag 1

Het bestuur en het technisch management van RKSV Halsteren zijn verheugd te kunnen melden, dat Remco van Haaren ook volgend seizoen hoofdtrainer is van de Zaterdag 1. Daarmee is Van Haaren voor het vierde seizoen aan de club verbonden als trainer van de Zaterdag 1. Zaterdag 1 is na de promotie vanuit de vierde klasse bezig aan een wisselvallig seizoen in de derde klasse. Doelstelling van de vereniging is om met dit team de tweede klasse te bereiken, waarmee het een brugfunctie voor de talentvolle jeugd O19 en Zondag 1 kan gaan vervullen.

Deze week - thuiswedstrijden

Zaterdag 16 februari

08.45 uur: Halsteren JO11-7 - Kogelvangers JO11-2G, Halsteren JO11-6 - Beek Vooruit JO11-5, Halsteren JO11-2 - Unitas'30 JO11-3, Halsteren JO11-3 - SPS JO11-1G, Halsteren JO11-1 - ST Hontenisse/SDO'63 JO11-1;

09.00 uur: Halsteren JO9-2 - VVR JO9-1, Halsteren JO8-5 - Roosendaal JO8-6;

10.15 uur: Halsteren JO10-2 - NVS JO10-2, Halsteren JO13-4 - Kruiningen JO13-1, Halsteren JO13-7 - Yerseke JO13-2;

11.45 uur: Halsteren JO15-1 - Virtus JO15-1, Halsteren JO15-3 - De Fendert JO15-1, Halsteren JO15-4 - Prinsenland JO15-2, Halsteren JO13-6 - Madese Boys JO13-3;

13.15 uur: Halsteren JO17-1 - Beek Vooruit JO17-1, Halsteren JO17-3 - ODIO JO17-1, Halsteren JO17-2 - Bruse Boys JO17-1;

15.00 uur: Halsteren 1 - Smerdiek 1, Halsteren 3 - VVC'68 3, Halsteren 2 - Bruse Boys 3.

Activiteitenagenda

20 februari, 18.00-21.00 uur: Vrijwilligersmarkt in de kantine.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website van RKSV Halsteren: www.rksvhalsteren.nl, of contact opnemen met info@rksvhalsteren.nl.