Collecte Hartstichting
Collecte Hartstichting

Oorkonde van Hartstichting voor trouwe collectant

Algemeen

HALSTEREN - Afgelopen week is de Hartstichting landelijk actief geweest en het zijn de collectanten die ervoor zorgen dat er genoeg centjes binnenkomen. 

“Wij gunnen alle mensen, die problemen met hun hart hebben, dat ze goed geholpen kunnen worden. En wij kennen allemaal wel iemand. Daar is onderzoek voor nodig, hard nodig”, vertelt Marianne van Dort, wijkhoofd namens de Hartstichting van de Schans/Oude Molen te Halsteren.  

Verbindend

Sommige collectanten komen al meer dan tien jaar bij bewoners langs. Zoals mevrouw Jacqueline van der Heijden-Ecury, die van de Hartstichting een oorkonde heeft gekregen voor haar verdiensten. Zij vindt dat collecteren ook een verbindende functie heeft voor de bewoners van de wijk De Schans/ Oude Molen, haar gebied om te collecteren: “Kinderen gaan soms met pa of ma mee. Vinden het ook leuk om bij vriendjes aan te bellen. Jong geleerd is oud gedaan.”
De collectanten zijn enthousiast als ze zien wat de totale bijdrage is van hun wijk. Dat hebben ze samen gedaan. “Weet u, we hebben allemaal wel een kaartpotje met klein geld en een mobiele telefoon. Komen we bij u aan de deur, dan gaan die kaartpotjes open of men geeft met de nieuwe QR-methode. Handig, hè?”
Collectanten zijn mensen met een gezond verstand en een goed hart. Marianne van Dort: “Ze verdienen het dan ook weleens om in het zonnetje gezet te worden. Beste collectanten, hartelijk dank voor uw inzet en vrije tijd.”

Uitbreiding

Voor verdere uitbreiding van de wijken zijn voor volgend jaar nieuwe vrijwilligers nodig. U kunt zich hiervoor opgeven bij mevrouw M. van Dort, namens de Hartstichting wijkhoofd van de Schans/Oude Molen te Halsteren.
E-mail: majvandort@gmail.com

Heeft u de collectant gemist en/of wilt u de Hartstichting alsnog steunen?
Overmaken op naam van de Hartstichting kan onder vermelding van ‘collecte’ op: NL87ABNA 0707070600.
Hartelijk dank!

Collectant Jacqueline van der Heijden-Ecury.