Duidelijke cijfers bij WVV'67 da1 - Vivoo da2.
Duidelijke cijfers bij WVV'67 da1 - Vivoo da2.

Tweeluik in Ladies Derby

Algemeen

HUIJBERGEN – De Ladies Derby 2018-2019 is halverwege. De Vijfde Klasse 851 van het damesvoetbal herbergt dit seizoen niet minder dan twintig onderlinge confrontaties. Naast de officieuze titel van 'Woensdrechts beste' jagen met name Grenswachters da1 en Vivoo da2 hogere doelen na. Beide teams spelen toonaangevend voetbal en leggen wekelijks de gehele concurrentie hun wil op. Zondag 17 februari fungeert het sportpark aan de Veenbes te Huijbergen het decor voor een heuse 'zespuntenwedstrijd'. Bij winst nestelt de gastvrouw zich naast haar Putse evenknie!

Vier kilometer verder ontvangt in de kader van de Ladies Derby hekkensluiter METO de 'Green-Black Army'. De herintreder in het damesvoetbal heeft het lastig en wist slechts éénmaal een driepunter te scoren. Ook aan de heenwedstrijd bij WVV'67 beleeft het geen prettige herinneringen. Met 11-0 moest METO haar meerdere erkennen in WVV'67. Onder meer door de grote overwinning vertoeft het team van Josee Prop in de subtop en probeert bij de kop aan te haken. Daarvoor had het zich zondag jongstleden een goede dienst kunnen bewijzen door in eigen huis Vivoo da2 te kloppen.

Dicteren

Vivoo da2 staat sinds dit seizoen onder bezielende leiding van oud-WVV coryfee Corné Adriaansen en diens assistent Jan van Gastel Sr. De heren hadden hun dames gewaarschuwd voor onderschatting. In de race voor het kampioenschap zou men zich geen misstap kunnen permitteren. Vanaf de aftrap lieten de blauwbloezen echter merken dat ze met maar één missie in Woensdrecht waren: drie punten. Onder slechte weersomstandigheden dicteerde Vivoo de wedstrijd en was het Femke van Gastel die de score opende. Kort daarop vormde een misverstand ervoor dat een inzet van topscorer Valerie Snepvangers achter een WVV-keepster in het net viel, 0-2. En nog voor rust kwam Femke van Gastel opnieuw in het vijandig strafschopgebied op en zette de 0-3 op het scorebord. Cijfers die uiteindelijk ook de eindstand betekende. WVV'67 probeerde het nog wel doch was niet bij machte dichterbij te komen. Vivoo besloot met het oog op de kraker met Grenswachters niet meer krachten te verspelen en speelde het duel op routine uit.

Gemengde gevoelens

In aanloop naar het duel van de waarheid beleefde Grenswachters da1 een generale repetitie met gemengde gevoelens. De 10-0 overwinning op laagvlieger Nieuw-Borgvliet betekende voor de Putse dames de elfde opeenvolgende zege. Vanzelfsprekend handhaafde men zich als lijstaanvoerder. En zou deze positie ook na zondag bekleden. De wedstrijd tegen Borgvliet eiste echter ook haar tol. Debby van der Kleij, met slechts twee tegendoelpunten de minste gepasseerde keepster van Zuidwest-Nederland, liep een blessure op en lijkt niet inzetbaar. Ook goalgetter Keshia Jubitana moest met een ernstige enkelblessure het veld verlaten, ook haar meespelen is onzeker. Gelukkig is Lobke van Keijzerswaard, zondag zesmaal, wel trefzeker!

Underdog

Corné Adriaansen haalt de druk van zijn team en duikt stiekem in de rol van de underdog. "Grenswachters is favoriet en heeft alleen maar te verliezen. Moeten ze vol op winst spelen of voor een gelijkspel gaan? Met de kans tegen een counter met tegendoelpunt aan te lopen. Wij zullen vrijuit spelen en hun proberen pijn te doen als de gelegenheid daar is. Met winst staan we qua verliespunten langszij, we hebben alleen nog een wedstrijd meer te spelen."

Ladies derby

In de Ladies Derby wisten slechts twee deelnemers de wedstrijd WVV'67 da1-Vivoo da2 (0-3) correct te voorspellen: Maikel van der Poel en Sasha van Gastel. Laatstgenoemde mag namens Boove & Beneeje een Wilbrink Slagroomtaart tegemoet zien! Stand na tien duels: Kristie Janssens (30), Tamara van den Bergh (29), Saskia Jansen (29), Keshia Jubitana (27), Maikel van der Poel (27), Arthur van de Goor (27).

Gentlemen

Bij de heren stond vorige week de spraakmakende METO-ODIO op het derby-affiche. Na een zinderend slotakkoord sleepte de thuisploeg er in extremis nog een 1-1 gelijkspel uit. Goed bekeken door Peter van Aert, Luke de Dooij, Stan Hoogerwerf, Maikel van der Poel, Eric Beerepoot, Saskia/Femke, Jos Vriens, Dennis Verhaert, Johnny van Aert en de winnaar van het Klavertientje Thijs de Ron! In het algemeen klassement leidt Paul van Wesel (14) voor Dennis Verhaert (12), Jos Vriens (11) en Jaap van den Akker Sr. (11).