Ron van Crugten en Edith van den Boom op hun nieuwe perceel in de Groeve Boudewijn.
Ron van Crugten en Edith van den Boom op hun nieuwe perceel in de Groeve Boudewijn. Foto: Dennis van Loenhout

2019 is jaar van voorpret voor bewoners project Groeve Boudewijn

Algemeen

OSSENDRECHT – Voor Ossendrecht zal 2019 een mooi jaar worden. Als alles volgens plan verloopt is het dorp over twaalf maanden twee mooie nieuwbouwprojecten rijker. Zeker het project in de Groeve Boudewijn wordt met open armen ontvangen, nu er na ruim tien jaar van plannen en loze beloftes eindelijk gebouwd wordt. Ron van Crugten en Edith van den Boom kunnen in elk geval niet wachten, in 2019 mogen zij zich eindelijk "Ossendrechtenaar" noemen.

"In het bos wonen, dat is al mijn hele leven mijn droom", zegt Edith van den Boom (51). Haar droom komt in 2019 eindelijk uit, want dan betrekt ze haar nieuwe woning in het project Groeve Boudewijn te Ossendrecht. Dat doet ze samen met haar partner Ron van Crugten (48), die zegt: "Ik ben niet zo honkvast. Op dit moment wonen we in de nieuwbouwwijk Waterveste in Bergen op Zoom, maar daar voelen we ons niet prettig. Sinds wij er wonen verdwijnt er steeds meer groen, wordt er steeds meer gebouwd, en maken natuurlijke paden plaats voor fietspaden. Toen we hoorden van de plannen op Groeve Boudewijn hoefden we niet lang na te denken. Nieuwbouw spreekt mij erg aan, Edith houdt van het bos, het was het ideale plaatje."

Droomkavel

Een collega van Edith wees het paar op de plannen over Groeve Boudewijn van bouwgroep De Nijs-Soffers uit Hoogerheide. "Er was niks over te vinden, maar door de gemeente werd ik doorverwezen naar de aannemer", zegt Edith. Een week later zaten Edith en Ron tegenover Luc de Nijs en zeiden ze "ja" tegen hun droomkavel, aan de bosrand in Groeve Boudewijn. "We waren de eerste, dus we hadden alle keuze. We kozen een kavel met Natuurmonumenten als 'buurman', zo zijn we verzekerd van natuur om ons heen. Ik ken deze bossen als mijn broekzak, ik rij er vaak op mijn paard en nu gaan we er wonen. Dat is een droom die uitkomt!"

Voorpret

In Ossendrecht voelen Edith en Ron zich nu al thuis. "We zijn buitenmensen, en kunnen hier fantastisch lopen met onze honden. Voorheen moesten we daarvoor de auto pakken, die gebruiken we liever om naar het werk te rijden", zegt Ron. "Verder zijn we snel tevreden: er is een supermarkt, er is een cafetaria en de mensen zijn vriendelijk. Meer hebben we niet nodig." De komende maanden staan voor Ron en Edith in het teken van 'voorpret'. Ze besluiten: "We hopen vooral dat er snel 'actie' komt. We kunnen niet wachten tot de kerst van 2019. Dan wonen we hopelijk in ons nieuwe huis, met mooie dakkapellen en openslaande deuren aan de bosrand in Ossendrecht!"