In De Putse Huiskamer is er altijd ruimte voor een goed gesprek.
In De Putse Huiskamer is er altijd ruimte voor een goed gesprek.

Eerste lustrum Putse Huiskamer

Algemeen

PUTTE - Het huiskamer-project in Putte van de Brede Welzijnsinstelling vierde dit jaar haar eerste lustrum. Gedurende 2018 zijn er al meerdere activiteiten met de 'bewoners' ondernomen. Maar het kerstdiner op dinsdag 18 december was absoluut de kers op de taart.

In iedere kern van de gemeente Woensdrecht is er een huiskamer opgericht waar inwoners wekelijks naartoe kunnen. De kleinschalige omgeving geeft een gevoel van thuis en biedt op deze manier ook een bepaalde vorm van geborgenheid. Dit is in Putte niet anders.

"In De Putse Huiskamer hebben we wekelijks rond de vijftig deelnemers die samenkomen", vertelt vrijwilliger Astrid. "Maar, met het vijfjarig bestaan wilden we echt wat speciaals doen voor deze mensen." Een snelle blik door de Heidezaal van MFC de Biezen laat vijf vol bezette tafels zien met een gezellige, ongedwongen sfeer waar de aanwezigen duidelijk van genieten. "Helaas waren er wat afmeldingen, maar voor diegenen hebben we een mooi kerststukje geregeld. Ze zijn namelijk wel het hele jaar bij De Putse Huiskamer geweest, en dat waarderen wij enorm."

Een blik op de dinerkaart laat zien dat de aanwezigen getrakteerd worden op een driegangenmenu. Na gang nummer één vertelt vrijwilligster Lia een kerstverhaal over Mathilde, een jong weesmeisje dat na een ruwe start in het leven uiteindelijk liefde en geborgenheid vindt. "Een mens zonder liefde, is een leven vol verdriet", sluit Lia af. Bij het hoofdgerecht kon er gekozen worden voor een vlees- of visgerecht met seizoensgroenten, frietjes en kroketjes. De absolute klapper was het toetje, bestaande uit een bolletje ijs met witte chocolademousse en slagroom, wat er bij de aanwezigen meer dan goed in ging. Op naar het tweede lustrum voor De Putse Huiskamer.