Gijs Verresen in actie
Gijs Verresen in actie

2018: Het jaar van Gijs Verresen

Algemeen

HOOGERHEIDE – Het boekjaar 2018 kan voor voetbalminnend Woensdrecht ook weer afgesloten worden met de winterstop in aantocht. De zomerse onderbreking zorgde soms voor diversiteit en vele (nieuwe) gezichten. Spelers staken het vuren of verkiezen een verblijf in andere contreien. Binnen twaalf maanden kan zomaar alles verkeren in het Woensdrechtse.

Grenswachters joeg op een titel en vecht momenteel tegen degradatie. WVV'67 vaart thans een omgekeerde koers. Het jonge METO speelde fris, toonaangevend en teerde op de enorme productiviteit van Gijs Verresen. Hij kwam, zag en overwon. Na zijn Gouden Schoen der Topscorers volgde eveneens hulde als Voetballer van het Jaar. Een lijn die ook dit seizoen moeiteloos lijkt te worden doorgetrokken!

Goals

De 20-jarige tweedejaarsstudent fiscale economie vulde vorig seizoen de leegte op die Bjorn Verbrugge achterliet. De boomlange spits kwam wegens een rugblessure niet in actie en speelt inmiddels bij WVV'67. Gijs Verresen vormde met routinier Joey van Hooijdonk een gevaarlijk alternatief en aanvalsduo. Na dertien goals voor de winterstop volgden nog persoonlijk veertien treffers in de vijftien resterende duels. Dit seizoen gaat het opnieuw crescendo met de aanvalsleider van METO. Hij loopt met een dozijn doelpunten precies 'één-op-één'. Voeg daaraan nog een negental rozen in het bekertoernooi toe en de teller blijft op 35 stuks steken! De spits weet dat de aandacht op hem gevestigd is!

"Ik mag inderdaad niet klagen, het is een mooi jaar voor me geweest. De goals en alle aandacht blijven niet onopgemerkt, blijkbaar. Dit seizoen krijg ik steevast een vaste bewaker, soms twee. Het voelde best vreemd wanneer de verdediger in kwestie je aanspreekt en blijk geeft je te 'kennen', terwijl ik niet weet hoe hij heet of wie het is. Doordat er echter op mij wordt gelet, komt er sowieso ruimte voor m'n teamgenoten. Hoe zat dat ook alweer? Ieder nadeel heeft ook weer zijn voordeel?", lacht Gijs Verresen.

Beauty van een doelpunt

Vorig seizoen liet hij de doelman van iedere tegenstander van METO minimaal eenmaal de bal uit diens netten vissen. Na de winsterstop dienen er nog zes vijandelijke goalies aan te geloven. Wat was de mooiste en/of de belangrijkste goal? "Tegen Yzendijke kwam ik aan de zijlijn in balbezit, kwam naar binnen en haalde met mijn zwakke linkerbeen uit en zag 'm in de rechterkruising verdwijnen. We verloren ondanks een beauty daar overigens wel! De goal met de meeste lading was de 2-0 thuis tegen ODIO. Altijd lekker om tegen onze Ossendrechtse vrienden te scoren. De wedstrijd had voor ons op dat moment die score nodig!"

Gijs Verresen riekt aan nagenoeg hetzelfde moyenne als vorige voetbaljaargang. Waar eindigt het in mei? "Ik hoop met METO dan nog steeds om het kampioenschap mee te doen en als ik persoonlijk mijn vorige aantal mag evenaren of verbeteren, dan ben ik dik tevreden!", besluit de goalgetter van 2018: Gijs Verresen.