Personeel BWI
Personeel BWI Foto: W. Verlent

Verbinden van mensen en organisaties

Algemeen

Een samenleving waarin iedereen naar wens en behoefte kan meedoen! Dat is de doelstelling binnen de gemeente Woensdrecht. Welzijn is voor iedereen belangrijk, zeker niet alleen voor kwetsbare inwoners.

Het is de missie van de Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) om inwoners en organisaties in de gemeente te helpen dit te bereiken. De BWI doet dit door kennis en middelen ter beschikking te stellen, door mee te denken bij het opzetten van hulp- of ondersteuningsdiensten, door mensen met ideeën met elkaar te verbinden en door signalen af te geven als er meer nodig is.

Een belangrijk uitgangspunt in de manier van werken bij de BWI, is dat er wordt uitgegaan van de kracht en de mogelijkheden van de inwoners, of verenigingen, zelf en dat hun vraag en behoefte centraal wordt gesteld. Daarom wil de organisatie zo dicht mogelijk bij de inwoners staan en zichtbaar zijn voor iedereen.

In de tweede helft van 2018 zal aan dit uitgangspunt dan ook extra aandacht besteed worden. De BWI wil dit gaan doen door inzet van de coördinatoren Steunpunt Vrijwilligerswerk en Steunpunt Statushouders, de ouderenadviseurs, de jongerenwerkers, de coördinator To-Taalhuis en de buurtsportcoaches. Stuk voor stuk zijn zij belangrijke verbinders tussen de inwoners, andere organisaties / verenigingen en de Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht, als het gaat om preventie binnen de zorgverlening.

Thema’s waar de BWI zich de komende periode verder op gaat richten, zijn:

Zelfstandig (blijven) wonen; Eenzaamheid; Armoede, zowel financieel als sociaal, Mantelzorg voor jong en oud; Vrijwillige inzet; Integratie en ondersteuning van statushouders; Gezondheid en vitaliteit; Laaggeletterdheid.

Bij vragen over één van de bovenstaande zaken, kan men de BWI altijd benaderen. Dit kan telefonisch op het nummer: 0164-672049 of via www.bwiwoensdrecht.nl

M. Inja, directeur