Krachtpatsers gaan weer de strijd aanbinden om de titel Sterkste Man van de Brabantse Wal.
Krachtpatsers gaan weer de strijd aanbinden om de titel Sterkste Man van de Brabantse Wal. Foto: Bep Tielemans

De Sterkste Man Van De Brabantse Wal 2018

Algemeen

OSSENDRECHT - Voor de derde maal organiseert Arts Designs in samenwerking met Maurice Uitdewilligen het evenement: "De Sterkste Man Van De Brabantse Wal". Dit evenement vindt plaats op 22 juli bij café De Harmoniezaal in Ossendrecht.

Van 11.00 tot 17.00 uur gaan achttien deelnemers strijden om de felbegeerde titel: "De Sterkste Man Van De Brabantse Wal 2018!". In deze wedstrijd gaan de sterke mannen verschillende zware onderdelen uitvoeren.

Zo is er de Truck Pull waarbij hand over hand 20 meter wordt afgelegd op tijd; bij het onderdeel Thor's Hammer moet een hamer van 15 kg zo lang mogelijk vast worden gehouden met twee gestrekte armen voorwaarts en tegen elkaar. Op het onderdeel Deadlift Max krijgt ieder deelnemer drie beurten om het meeste gewicht omhoog te tillen. Het begint met 180 kilo. Bij de Loading Race moeten de krachtpatsers vier voorwerpen oplopend in gewicht 15 meter verder dragen op tijd en tegen elkaar. Op het onderdeel Husafell Walk moet het voorwerp van 116 kilo voor zich gedragen worden, de afstand telt en de deelnemers komen hierbij tegen elkaar uit.

Eenieder is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de naar verwachting bloedstollende strijd om de titel: "De Sterkste Man Van De Brabantse Wal 2018!"

Foto: Krachtpatsers gaan weer de strijd aanbinden om de titel Sterkste Man van de Brabantse Wal.