Afbeelding

Sylvia Pistorius opnieuw gehuldigd

Algemeen

HOOGERHEIDE - Voor de vijftiende maal werd Sylvia afgelopen mei Nederlands kampioen rolschaatsen in de categorie senior en in juni won zij de eerste prijs op een internationale wedstrijd in Italië. De succesvolle sportster werd voor haar bijzondere prestaties opnieuw in het zonnetje gezet door burgemeester Steven Adriaansen in het gemeentehuis te Hoogerheide.

Op de prijs in Italië is Sylvia Pistorius super trots, want Italië is een echt rolschaatsland en het niveau ligt daar heel hoog. Ze was blij verrast met de leuke reacties en complimenten van de buitenlanders na de wedstrijd.

De prijzen komen haar niet zomaar aanwaaien, daar traint ze hard voor. In Nederland traint ze vijf tot zes keer per week in een sporthal en twee keer per week met een personal trainer in de sportschool. Voor extra trainingen met Andrea Gandolfi vertrekt ze regelmatig naar Italië. Daar wordt de choreografie ontworpen en de muziek gekozen en aangepast voor de wedstrijden. In oktober vertrekt zij naar Frankrijk om een gooi te doen naar het wereldkampioenschap.

In het dagelijks leven werkt Sylvia als dagbestedingscoach bij tanteLouise, want ze moet alles zelf bekostigen. Ondanks het drukke leven dat ze lijdt met werken, trainen en wedstrijden traint ze ook trainers van rolschaatsvereniging S.E.O. Ze is een voorbeeld ambassadrice en inspireert de jeugd.