Afbeelding

Ambulances en EHBO

Algemeen

HOOGERHEIDE - Recent is via de lokale media van Gemeente Woensdrecht kenbaar gemaakt dat de Regionale Ambulancevoorziening (RSV) de aanrijtijden van ambulances in Woensdrecht wil verhogen naar 5,5 procent. Het college van de gemeente Woensdrecht wil dat de norm op 5 procent blijft staan, maar gaat voor de zekerheid ook kijken naar grensoverschrijdende samenwerking met België.

In de praktijk zal de aanrijtijd er niet op vooruitgaan, want er wordt ook nog steeds gezocht naar een oplossing om de ambulance die in Hoogerheide staat minder te onttrekken voor inzet buiten gemeente Woensdrecht.

"Als EHBO Vereniging Hoogerheide begrijpen wij heel goed dat elke seconde telt in een levensbedreigende situatie. Dan zit niemand er op te wachten dat de aanrijtijd van een ambulance langer wordt. Om met dit probleem om te kunnen gaan kan iemand met een EHBO diploma of in het geval van hartproblemen iemand met een reanimatiediploma het verschil maken tussen leven en dood", legt Peter de Moor, bestuurslid van EHBO-vereniging Hoogerheide, uit.

Oproep

"Die EHBO’er, dat kunt u zijn! Bent u nog niet in het bezit van een EHBO- of reanimatiediploma? Op 10 en 17 september 2018 start EHBO Hoogerheide weer een opleiding ‘Reanimatie/AED-bediener’. Wilt u liever uw volledige EHBO diploma waar reanimatie ook onderdeel van uitmaakt? Deze opleiding starten wij weer vanaf 29 oktober 2018. Schrijft u zich ook in? Zo zijn we er met elkaar, voor elkaar!", aldus Peter de Moor.

Telefoon: 06-11308940.