Alex Swagemakers wil een Jump XL trampolinepark vestigen in Halsteren.
Alex Swagemakers wil een Jump XL trampolinepark vestigen in Halsteren.

Trampolinepark aan de Vang

Algemeen

HALSTEREN - Met een Jump XL trampolinehal krijgt het bedrijfspand aan Vang 4-6 op Oude Molen in Halsteren hoogstwaarschijnlijk een nieuwe bestemming. Het ruime bedrijfspand waar voorheen bouwmarkt Fixet was gevestigd, staat al enkele jaren leeg. Het pand werd soms tijdelijk gebruikt voor acties van ondernemingen. Initiatiefnemer is Alex Swagemakers uit Halsteren.

Als ondernemer heeft hij diverse bedrijven gerund. Samen met zijn vrouw heeft hij een bed and breakfast op de rand van de Brabantse Wal met uitzicht op de polder. Hij vertelt: "Een tijdje terug is een Jump XL op mijn pad gekomen. Onder die naam zal als alles meezit het trampolinepark op 1 december openen. We zijn er al maanden mee bezig en wachten even alle vergunningen af. Het hele pand wordt omgebouwd, de vloer op de begane grond moet een meter verhoogd worden. Er komt veel bij kijken en er is een flinke investering mee gemoeid. Er blijkt behoefte aan een Jump XL in deze regio. Dergelijke trampolineparken zijn in binnen- en buitenland heel populair."
Bij gemeente Bergen op Zoom is een aanvraag ingediend tot het vestigen van de trampolinehal. Dit gebruik wijkt af van bestemming maar het college van b en w heeft besloten om in principe medewerking te verlenen. Aanvankelijk zou het gaan om een periode van vijf jaar maar de initiatiefnemer wil niet vastzitten aan de periode van vijf jaar. B en w willen alsnog medewerking verlenen en dan zonder tijdsbeperking. Bedoeling is dat er boven de trampolinehal een horecavoorziening gerealiseerd kan worden. Volgens de wethouders Barry Jacobs en Patrick van der Velden kan de nieuwe voorziening 'een mooie aanvulling zijn op het bestaande aanbod in Halsteren en wijde omgeving'.