Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Opa Dingeman Brok (92) knipt het lint door als openingshandeling bij het Dorpskoffiehuis temidden van Patrick en Patricia Spieringhs en Martin Groffen.
Opa Dingeman Brok (92) knipt het lint door als openingshandeling bij het Dorpskoffiehuis temidden van Patrick en Patricia Spieringhs en Martin Groffen. (Foto: Bep Tielemans)

Nieuwe uitbaters in Dorpskoffiehuis

HALSTEREN - Het oudste café van Halsteren heeft met Patricia en Patrick Spieringhs enthousiaste nieuwe uitbaters. Zaterdagavond verrichtte de 92-jarige opa van Patrick de officiële openingshandeling, nadat wethouder Martin Groffen van Brabantse Wal gemeente Woensdrecht een toespraak had gehouden. Groffen is een oom van Patricia.

Afgelopen maanden is met man en macht gewerkt om het interieur van het Dorpskoffiehuis flink te vernieuwen. Zowel het cafégedeelte als de zaal erachter hebben een ingrijpende facelift ondergaan. Het vroegere bruin café ziet er eigentijds en fris uit. De zaal is optimaal benut voor het houden van feestjes en partijen tussen de 50 en 100 personen. "Er staan er al vijf op de agenda", vertelt de nieuwe eigenaar. Patrick Spieringhs (45) heeft een voegersbedrijf en blijft dit, naast kastelein te zijn, runnen. Patricia (46) is geen onbekende in het plaatselijke horecaleven. Zij heeft twaalf jaar bij de familie Mouwen gewerkt, eerst in de Kannebuis en later bij Willem3. Horeca zit er bij Patricia echt in maar ze is ook werkzaam in de zorg. Bij een woonzorgvoorziening van SDW in Dinteloord is ze intussen minder uren gaan draaien en blijft dit voorlopig nog doen. "We hebben tien jaar geleden samen een gezellig havencafeetje in Stavenisse gedraaid maar dit was te ver weg om steeds op en neer rijden. Toen we hoorden dat het Dorpskoffiehuis in december leeg kwam hebben we de kans aangegrepen hier in het dorp Halsteren een café te beginnen", zegt Patrick. Ze willen het verenigingsgebeuren nieuw leven inblazen en er een gezellig café van maken voor mensen van alle leeftijden. "We hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken, toch zeker gezien onze brede vrienden-, familie- en kennissenkring." Patricia's dochter Bo (18) is pas geslaagd als pedagogisch medewerkster maar heeft ook horeca-ambities. Zij gaat binnenkort een horecaopleiding volgen. Dorpskoffiehuis wil een kleine kaart met onder andere een tosti, uitsmijter en andere kleine gerechten invoeren. Ook is er een bierkaart met tal van speciaalbieren.

Meer berichten