Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het kampioensteam met Stan Broeders, Jannes Deurlo en Dennis van der Linde.
Het kampioensteam met Stan Broeders, Jannes Deurlo en Dennis van der Linde. (Foto: Bep Tielemans)

Willem3/De Roos kampioen libre-competitie

HALSTEREN - Jannes Deurloo (19), Stan Broeders (21) en Dennis van der Linde (toch al een dertiger) zijn kampioen geworden in de C3 libre-competitie van het KNBB-district Bergen op Zoom.

Om verschillende redenen mag dit een bijzonder kampioenschap genoemd worden. Uiteindelijk na een hele competitie bleef Willem3/De Roos slechts 1 punt voor op de De Ram uit Roosendaal. Zwaar bevochten dus, maar dik verdiend. Dit jeugdige team begon vorige competitie in de C4 - toen nog met Ruud van der Linde erbij - en nu voor het eerste jaar in de C3 wordt meteen de kampioenstitel binnen gesleept.

Stan Broeders vertelt: "Wij deden altijd aan het honderden mee bij De Roos. Ton Tielemans vroeg ons toen of we interesse hadden om competitie te gaan spelen. We hebben daar geen moment spijt van gehad en we gaan ook nog steeds vooruit. Competitie spelen is toch anders dan een vrije partij biljarten." Door de vergrijzing van de biljartsport zijn deze drie 'jonge ventjes' een frisse verschijning in de 'biljartlokalen'.
Op het laatst ging toch de spanning een beetje meespelen en was het een dubbeltje op z'n kant. Na afloop stroomden de felicitaties binnen, ook van een aantal tegenstanders. Over de 'gunfactor' hadden deze jeugdige biljarters zeker niet te klagen

Meer berichten