Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Rudy Jansen

"Politiek is de mooiste sport"

HOOGERHEIDE – Als fractievoorzitter zit hij dicht bij het politieke vuur. Met de hoeveelheid informatie die hem bereikt en de snelheid waarmee dat gebeurt zou je kunnen zeggen dat Rainier Schuurbiers een "halve wethouder" is. In de toekomst hoopt hij een hele te worden, want wat hem betreft is politiek de mooiste "sport" die er bestaat.

Als zoon van een voormalig wethouder en bekend lokaal politicus, is Rainier Schuurbiers (61) al sinds zijn vroegste jeugd vertrouwd met de politiek. Het kon dus niet anders, of Rainier ging ook de politiek in. Hij had zichzelf beloofd dat niet voor zijn vijftigste te doen, maar toen ABZ hem zestien jaar geleden vroeg om lid te worden volgde hij het advies van zijn vader: grijp die kans!

Steeds groeide Rainier Schuurbiers door, na twee termijnen als burgerraadslid volgden twee termijnen in de gemeenteraad. Tijdens de huidige raadsperiode fungeerde hij dus ook als fractievoorzitter. "Ik wil de weg omhoog blijven voortzetten, dus in de toekomst zou ik heel graag eens wethouder zijn", zegt hij, "maar voor de komende vier jaar hebben onze fantastische ABZ-wethouders mijn volledige steun."

De privatisering van het zwembad en de besparing die dat opleverde, de nieuwe Scheldeweg, het Tervoplein, de Putse ontsluitingsweg, de verlichting op de doorgaande fietspaden: Schuurbiers kan niet kiezen als hem gevraagd wordt op welke verbetering van de afgelopen jaren hij het meeste trots is. "Dat we vrijwel het volledige partijprogramma hebben kunnen uitvoeren is bijna uniek", zegt hij, "dat danken we mede aan onze goede coalitiepartners. We hebben niet alleen Hoogerheide en Putte een nieuw gezicht kunnen geven, ook op het sociale domein hebben we de gemeente Woensdrecht tot een landelijk voorbeeld gemaakt."
Dat werk moet volgens Schuurbiers de komende jaren worden voortgezet. "De woningbouw floreert, in elke kern liggen er mooie bouwplannen die kunnen helpen om jongeren en ouderen, en dus ook de voorzieningen in de verschillende kernen te houden. Bovendien denken we na over verpleeghuizen in de kernen, want wij vinden dat ouderen die hun hele leven in een dorp hebben gewoond daar moeten kunnen blijven. Ook gaan we meer inzetten op het onderhoud van de openbare ruimte, daarop is de afgelopen jaren misschien wel teveel bezuinigd. Met een betere uitstraling, en nog betere natuur en fietspaden, kunnen we hopelijk veel toeristen naar onze mooie gemeente trekken", zegt hij.

Genoeg argumenten dus om voor ABZ te stemmen. De nummer 3 van de lijst voegt daar nog aan toe: "Ik ben recht door zee, ik doe wat ik beloof en mijn deur staat altijd open. Ik sta middenin de samenleving, en ben geïnteresseerd in wat er speelt. Omdat ABZ een onafhankelijke, lokale partij is kunnen we daar altijd wat mee."

Meer berichten