Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

De enige vrouwelijke lijsttrekker

OSSENDRECHT - Voor de Partij van de Arbeid is het belangrijk dat iedereen meedoet en dat iedereen gelijke kansen verdient. Wendy de Koning-Bogers (47) is lijsttrekker van deze partij en tevens de enige vrouwelijke lijsttrekker in de gemeente Woensdrecht. Door haar deelname bij het Dorpsplatform van Ossendrecht is ze de politiek in komen rollen.

De Koning-Bogers vertelt: "Ik ben onlangs gestopt bij het Dorpsplatform van Ossendrecht. Daar heb ik zo'n 5 à 6 jaar mijn hart en ziel ingestopt als vrijwilliger om het dorp leefbaar te houden. Dat is de basis geweest van mijn politieke ervaringen. Op deze manier ben ik in het wereldje gerold: op een gegeven moment werd ik van links en rechts benaderd door verschillende partijen. Toen ben ik zelf gaan nadenken: welke politieke partij past nou echt bij mij? Dat is uiteindelijk de Partij van de Arbeid geworden."

Fanatiek
"Sinds maart 2015 ben ik bestuurder van het waterschap, de Brabantse Delta. Ik ben nog steeds secretaris van de plaatselijke afdeling van de Partij van de Arbeid. Sinds ik fanatiek als lijsttrekker actief ben, heb ik het wel erg druk gekregen. We zijn op zoek naar iemand die het secratariaat van mij over zou kunnen nemen."

Gelijke kansen
Voor de Partij van de Arbeid is het belangrijk dat iedereen meedoet. Iedereen verdient gelijke kansen op het gebied van wonen, werken en welzijn. Zeker zijn van betaalbaar wonen, kans op werk en een goed inkomen is de basis waar wij voor gaan. Met welzijn bedoelen we natuurlijk een stukje zorg, maar ook je leefomgeving. Een groene leefomgeving is waar wij voor staan. Een groene en duurzame leefomgeving, daar gaan we voor. De omgeving in de gemeente is ontzettend mooi groen, maar het kan altijd groener. We zitten op de Brabantse Wal en het is erg belangrijk dat we verdroging tegengaan."
"Daarnaast is het ook belangrijk dat niemand zich buitengesloten mag voelen. Wij willen iedereen de kans geven om erbij te horen. Mensen met een beperking of een achterstand moeten dezelfde kansen kunnen krijgen als ieder ander."

Voorspelling
Wendy doet alvast een voorspelling omtrent het aantal zetels dat de Partij van de Arbeid gaat halen: "We hadden twee zetels, maar door omstandigheden is er bij ons iemand afgehaakt en dat heeft gemaakt dat we nog maar één zetel hebben. We gaan dus voor minimaal twee zetels. Maar omdat ik de enige vrouwelijke lijsttrekker ben en ik onwijs veel leuke reacties krijg van mensen die het absoluut zien zitten met mij, denk ik dat we misschien toch wel drie zetels weten te pakken!"

Mediacoach
Naast de politiek is Wendy sinds 2015 zelfstandig Nationaal MediaCoach in mediabewustzijn en Sociale Media strategie voor zowel de zakelijke markt als particulieren, variërend van schoolgaande jeugd, (jong)volwassenen tot ouderen. Dit is eigenlijk het mediawijs maken van kinderen, maar ook van volwassenen. Dit betekent dat ik mensen wegwijs maak op bijvoorbeeld tablets. Voor ouderen is dit vooral een soort van knoppencursus, hoe zet je hem aan, uit, hoe start je internet op, hoe verstuur ik een e-mail, enzovoorts. Voor jongeren geef ik vooral voorlichtingen op scholen over onderwerpen zoals sexting, (cyber)pesten, gaming en media-weerbaarheid. Het is heel divers en onwijs leuk om mijn kennis over te brengen op anderen."
Wendy helpt ook mee bij het reparatiecafé in Ossendrecht, samen met een aantal anderen heeft ze Dynamisch Woensdrecht opgericht. "In deze tijd is duurzaamheid heel erg belangrijk. We proberen mensen te stimuleren naar het reparatiecafé te komen. We kijken dan of het meegebrachte product nog te redden valt."

Meer berichten