Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Manus Bolders met zijn dochter Fernanda
Manus Bolders met zijn dochter Fernanda

"Veiligheid vinden wij belangrijk"

OSSENDRECHT - Manus Bolders (51) is werkzaam als analyst Total Quality Management bij SABIC in Bergen op Zoom, maar zijn grootste hobby is toch wel de politiek.

Lijsttrekker
"Naast het feit dat ik actief ben bij de VVD Woensdrecht, ben ik ook lid van de dodenherdenking in Ossendrecht en lid van de werkgroep Slag om de Schelde Woensdrecht. Achtentwintig jaar geleden werd ik gevraagd om me aan te sluiten bij de VVD omdat ze vonden dat ik een interessante achtergrond had. Ik was toentertijd voorzitter van de KPJ in Huijbergen en ik was penningmeester bij de biljartbond Woensdrecht-Hoogerheide. Omdat het mij uitermate interessant leek om in een politieke partij mee te besturen, besloot ik deze kans te pakken. In eerste instantie was het voor de VVD Woensdrecht in het lokale bestuur en vanaf 1999 als raadslid. Op dit moment ben ik lijsttrekker bij de VVD Woensdrecht en ben ik fractievoorzitter in de gemeenteraad. Verder zit ik binnen de VVD bij het Liberaal Defensie Netwerk."

Veiligheid
"Veiligheid vinden wij heel erg belangrijk. Er moet een goede verbinding zijn met de buurtpreventieteams en de politie. Fietspaden en wegen moeten te allen tijde veilig zijn. Als voorbeeld kan ik de 'konijnenpijp', ofwel de drempel op de Antwerpsestraatweg noemen. Wij vinden dat deze hier redelijk gevaarlijk ligt. Er zijn weliswaar nog geen ongelukken door gebeurd, maar het blijft een onding."

Belasting en Dienstverlening
"Daarnaast vinden wij belastingen ook een belangrijk punt. Er moeten geen belastingverhogingen komen en de hondenbelasting moet worden afgeschaft. De dienstverlening in de gemeente kan ook beter. Denk aan extra avondopenstellingen van het gemeentehuis. Op de doordeweekse openingsavond (dinsdag) is het er namelijk altijd bizar druk. Verder kan het proces van het aanvragen van vergunningen voor ondernemers versoepeld worden. De hulp voor ouderen en hulpbehoevenden moet maatwerk worden, dus geen generieke regels meer. Ook is het belangrijk dat de mensen met een bijstandsuitkering er iets voor terug doen, zoals vrijwilligerswerk. Én ook dat ze de Nederlandse taal beheersen."

Groeien
"Ik denk dat we vier zetels kunnen halen. Op dit moment hebben we er drie, maar ik ben van mening dat we kunnen groeien. We hebben een hele mooie lijstsamenstelling waarbij jong en oud goed zijn vertegenwoordigd. We hebben mensen die specialistische kennis hebben op WMO-gebied. Wij zijn echt een vriendenclub en een hecht team. De verkiezingen zien wij echt als een teamsport."

Meer berichten