Yogadocente Josefien de Roo-Winkler geeft op woensdag kinderyoga op de Hertgang.
Yogadocente Josefien de Roo-Winkler geeft op woensdag kinderyoga op de Hertgang. Foto: Bep Tielemans

Kinderyoga bij de Hertgang

Algemeen

HALSTEREN - “Kinderen zijn nieuwsgierig en willen van alles ontdekken. In de prachtige natuur van de Hertgang kunnen wij heerlijk bewegen in de natuur, ervaren hoe onze zintuigen werken en ontspannen in stilte.”

Aan het woord is Josefien de Roo-Winkler. Zij heeft een 4-jarige yoga docentenopleiding en cursussen voor (therapeutische) kinderyoga gevolgd. Josefien vertelt: “Ik geef yogalessen aan volwassenen en toen ik merkte hoe leuk mijn kleinkinderen yoga vinden, ben ik in 2017 begonnen meer kinderen enthousiast te maken voor yoga. Dat is prima gelukt, kinderen worden vrolijk van yoga.” 

Zij heeft yogaervaring op basisscholen en bij de kinderopvang. “Op een speelse manier leer ik kinderen hun lichaam te verkennen, zodat ze voelen wat goed voor hen is. Op die manier draagt yoga bij aan een gezonde ontwikkeling van het kind. Wij doen eenvoudige yoga oefeningen die passen bij het opgroeiende lichaam, bewegen met muziek en komen dan langzaam weer tot rust.”

Rust

Regelmatig herhalen van de oefeningen sterkt het zelfvertrouwen van de kinderen en brengt rust in hun lichaam en geest. Daarom is het belangrijk dat kinderen elke week de yogales volgen. “In onze hectische maatschappij biedt yoga een veilige oase voor de kinderen waar ze hun energie kwijt kunnen en rust mogen ervaren. Op het prachtige grasveld van de Hertgang (bij slecht en koud weer binnen) geef ik vanaf 14 september elke woensdag van 14.00 uur tot 15.00 uur yogalessen voor kinderen vanaf 3,5 jaar tot 7 jaar.”
Een yogales kost € 12,00 inclusief € 4,50 voor de entree bij de Hertgang. Neem je een jaarkaart bij de Hertgang voor € 25,00 dan betaal je voor 10 lessen € 70,00.

Voor meer informatie en/of aanmelding ben ik te bereiken via: jderoowinkler@gmail.com

Yoga
Yoga