Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

LET OP: Het parochiekantoor te Hoogerheide is op vrijdagochtend geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur, op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl.  De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl 

Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Julia Marcus w.v. Ferdinandus de Moor; In Ossendrecht: Alina Jansen w.v. Jac Jansen; In Putte: Wim Emke w.v. Jacoba Langenveld.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. Zondag 24 juli om 09.30 uur: Woord- en communieviering; Voorgangers: pastoraal werker Piet de Meijer; Kosters: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise van Hooydonk. Intenties: Catharina v.d. Bergh e.v. Riekus Sebregts v.w. jrgt. Mededelingen: zondag 31 juli om 09.30 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl. Zaterdag 23 juli om 19.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: pastoraal werker Piet de Meijer; Koster: Tonnie Dingemans; Lectrice: Eduarda Helinski. Intenties: Leonie Sloven. Mededelingen: zaterdag 30 juli is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 13 augustus om 19.00 uur.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. Zaterdag 23 juli om 17.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: pastoraal werker Piet de Meijer; Lectrice: Nettie v. Aert; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: Frans v. Wezel en overige familieleden, Jet en Ria v. Doorn-Krijnen. Mededelingen: zaterdag 30 juli is er geen viering, Tevens willen wij u hierbij van harte uitnodigen voor de slotviering in de vorm van een eucharistie welke op zondag 14 augustus 2022 om 14.00 zal plaats vinden. De hoofdcelebrant is Paul Verbeek, vicaris van ons bisdom, bijgestaan door de concelebrant Peter de Rooij, waarnemend pastoor en diaken Ryan Keetelaar. Na afloop van de viering is er achter in de kerk en/of op het kerkplein een samenkomst.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Zondag 24 juli om 11.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: pastoraal werker Piet de Meijer; Koster: Emmy Stigter; Lector: Emile v.d. Eijnden. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en Gertrudiskoor. Mededelingen: zondag 31 juli om 11.00 uur: woord- en communieviering. Dinsdag 26 juli om 19.00 uur in de Adolphine kapel: eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Zondag 24 juli 9.45 uur: ds. M. Wagenvoorde, Breda.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zondag 24 juli 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pater Bertus van Schaik en pastor Lenie Robijn. Intenties: Nellie Slangen, Annie Karelse-Timmermans. Overleden: Jaantje Verbogt-Sebregts. Doop: Elias Jack Paesschen. Donderdag 28 juli 9.00 uur: Woord, Gebed en Communie; Voorganger: pastor Lenie Robijn. Donderdag 28 juli 11.00 uur, Bosgaard: Eucharistieviering; Voorganger: pater Bertus van Schaik.

Pastoraal woord: Doe en leef Wat moet ik doen? Het is ongelooflijk hoe vaak die vraag over allerlei onderwerpen gesteld wordt. Over een depressie, over liefdesproblemen, over financiële problemen, problemen met de kinderen, de buren, gezondheidsproblemen. Mensen zijn soms hopeloos op zoek naar een beetje geluk. In het Bijbelverhaal van de barmhartige Samaritaan (Lucas 10,25-37) komen we al die verschillende aspecten tegen. De lezing begint met een vraag van een wetgeleerde die Jezus probeert uit te dagen: “Wat moet ik doen om het eeuwig leven te beërven?” Op de vraag naar het ‘wat’ kan de Schriftgeleerde maar één antwoord geven, namelijk “Gij zult de Heer, uw God, beminnen met geheel uw hart en met geheel uw ziel, met al uw krachten en geheel uw verstand; en uw naaste gelijk uzelf.” De tweede vraag is moeilijker te beantwoorden: “Hoe lees jij?” Wat is jouw uitleg van deze woorden? Je ontkomt er namelijk niet aan om telkens opnieuw de oude woorden uit de Schrift te bevragen op hun actualiteit, hun zeggingskracht voor het hier en heden. Jezus maakt er een gewetensvraag van en zet de man aan het denken: “Voor wie kun jij een naaste zijn?” Jezus zet ons in dit verhaal op het spoor van God in de wijze waarop Hij met mensen omgaat, de meest kwetsbare en weerloze voorop “Die hem barmhartigheid bewezen heeft”, geeft de wetgeleerde tenslotte toe. Jezus zendt de man heen en zegt: “Ga dan heen en doe net zoals hem. Doe en leef en laat zien hoe jij in het leven wil staan.” Doe en leef. Doe wat je zegt en leef het voor. Dat is ook in onze tijd niet altijd gemakkelijk. Laat ons bidden dat wij zo in het leven mogen staan. Amen. Lenie Robijn, Pastoraal werkster. 

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 23 juli 19.00 uur: Dienst van Woord, Gebed en Communie. In deze viering wordt uw gebed gevraagd voor: Kees Schetters w.v. To Quintus. Voorganger: Diaken J. Foesenek, lector: H. Wouts. Dinsdag 26 juli 19.00 uur: Dienst van W.G.C.; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.  

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Zondag 24 juli 10.00 uur: Eredienst in de Martinuskerk, mevr. G. de Jong.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. 

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Uw familiebericht in deze krant? Bel 0164-682286 of mail: info@minervepers.nl