Schoolkinderen in de raadszaal met de naambordjes van 'hun politieke partijen'.
Schoolkinderen in de raadszaal met de naambordjes van 'hun politieke partijen'. Foto: Pascal Brugman

Leerlingen als raadslid

Algemeen

HUIJBERGEN / HOOGERHEIDE - Leerlingen uit groep 8 van basisschool Ste. Marie in Huijbergen bogen zich als ‘raadsleden’ over een aantal voorstellen betreffende veiligheid op school. 

Partij PN vond een doorzichtige rugzak niet kunnen in verband met de privacy die hiermee geschaad wordt. NBW vond het allemaal een beetje overdreven: ‘we leven niet in Amerika’. En zo had elke partij wel bedenkingen bij dit voorstel. Christof stelde uiteindelijk voor om de rugzak te vervangen voor een metaaldetector, maar ook dit vonden ze niets en zo mocht er gestemd worden over het uiteindelijke voorstel. Na overleg van de partijen werd het voorstel met alle stemmen tegen afgekeurd. Hieruit kon je opmerken dat voor deze klas de privacy toch wel erg belangrijk is.

Na de raadsvergadering mochten de kinderen de burgemeester nog vragen stellen over zijn werk of over de raad. Burgemeester Steven Adriaansen vindt zijn werk prachtig, met soms wat minder leuke kanten zoals het overlijden van mensen. Maar hij is er vooral trots op dat hij burgemeester van de gemeente Woensdrecht mag zijn.