Afbeelding

Wilhelmietenmuseum met Pinksteren open

Algemeen

HUIJBERGEN - Huijbergen organiseert op zondag 5 en maandag 6 juni het alom bekende Feestweekend, waarbij op tweede pinksterdag alles in het teken staat van culturele activiteiten. Het Wilhelmietenmuseum is in het pinksterweekend beide geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Er zijn dan diverse activiteiten in en rond het museum. 

Kruidenwandelingen

Bezoekers van het museum worden op deze dagen meegenomen op een unieke kruidenwandeling. In de tuinen van de Broeders van Huijbergen en van “de Huijberg”, ingericht volgens het concept van de permacultuur, neemt gids Edin van der Ham u mee. Zij laat u kennis maken met de volksgeneeswijzen en folklores van planten en kruiden. Samen ontdekt u de eetbare en geneeskrachtige planten in de natuur en leert u  met andere ogen te kijken naar uw omgeving.

Het bedrag voor de rondleidingen is inbegrepen bij de toegangsprijs van het museum; u betaalt dus slechts €4,50. De kruidenwandelingen starten op beide dagen om 13.30 uur en om 15.00 uur. Mocht u graag met de wandeling mee gaan, dan kunt u dit aangeven bij de ingang van het museum. Om grote drukte tijdens de wandeling te voorkomen, worden maximaal 8 personen tegelijk rondgeleid. Indien u verzekert wilt zijn van een plekje, kunt u zich ook van te voren aanmelden. Dit kan door middel van een e-mail naar: conservator@wilhelmietenmuseum.nl.

Blaasmuziek van Trio A’parte

Op 2e Pinksterdag zal tijdens de openingstijden van het Wilhelmietenmuseum het blaasensemble van Trio A’parte prachtige stukken klassieke muziek ten gehore geven. Het trio bespeelt een bariton sax, een hobo en een klarinet. Op deze dag kunt u het museum in een passende muzikale sfeer bezichtigen.

Fototentoonstelling Goddelijk mooi

Heeft u de fototentoonstelling Goddelijk mooi al gezien? Fotografen uit de gemeenten Woensdrecht, Bergen op zoom en Roosendaal hebben foto’s ingezonden met verschillende, goddelijk mooie onderwerpen, waaronder landschappen, portretten van mensen en dieren en nog veel meer. Onder de exposerende fotografen zijn de jonge, lokale talenten Mads van der Stappen en Fieke van Broekhoven. De fototentoonstelling is nog tot 25 september te bezoeken. Het Wilhelmietenmuseum is open van 11.00 uur tot 16.00 uur. Entree is €4,50 p.p. Pinnen is helaas niet mogelijk. Kruidenwandeling is bij de prijs inbegrepen. Een bezoek aan de kapel van de Broeders is mogelijk en de Kloosterwinkel van “de Huijberg” is open van 14.00-17.00 uur.

www.wilhelmietenmuseum.nl

Wilhelmietenmuseum