Scène uit Theater Dans Circus, de voorstelling van Totally Dance Company in Kloosterhof.
Scène uit Theater Dans Circus, de voorstelling van Totally Dance Company in Kloosterhof. Foto: Dennis van Loenhout

TDC brengt circus-show naar Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE – Totally Dance Company wordt in het weekend van 25 en 26 juni even het Theater Dans Circus. Dat is de titel van TDC’s nieuwe, uitdagende show die wordt opgevoerd in de sporthal van MFC Kloosterhof in Hoogerheide door zo’n 270 leerlingen die in leeftijd variëren van 2 tot 68 jaar. TDC’s voorvrouw Annely Bogaers belooft: “Het wordt een geweldig circus!”

Twintig kleuters in kleurige kippenjurken staan te trappelen om op stok te gaan, maar het lukt ze niet. De haan verstoort de boel en de kippen zetten het op een rennen. Het is maar één van de scènes uit het Theater Dans Circus, de voorstelling van TDC die zo’n tweeënhalf uur duurt. “Die haan gaat het natuurlijk niet winnen van onze kippetjes”, verklapt Annely Bogaers.


Kloosterhof

Al sinds 1987 zet ze met haar Totally Dance Company elke twee jaar een bijzondere show neer. Deze editie had eigenlijk moeten plaatsvinden in oktober 2021, maar moest door de toen geldende coronamaatregelen worden verplaatst. Daardoor moest ook een nieuwe locatie worden gezocht, want hoewel TDC traditioneel optreedt in het Bergse theater De Maagd moest nu worden uitgeweken naar de sporthal van MFC Kloosterhof in Hoogerheide. “Een ideale plek”, vindt Annely, “niet alleen omdat we onze trainingsruimte hier hebben, maar vooral omdat we in de sporthal genoeg ruimte hebben om een echt circus te maken, waarin het publiek op tribunes rond de ring kan zitten.”

Cirkelvormig

Dat klinkt eenvoudig, maar het vraagt veel van TDC. “We hebben zelf heel veel rekwisieten moeten maken en we hebben zelf de indeling van de zaal bepaald”, vertelt Annely, “gelukkig kan ik rekenen op een grote groep vrijwilligers, zonder hen zou het niet mogelijk zijn.” 

Ook de tien docenten van TDC moesten aan de bak, want waar je op het podium van De Maagd gewoon met je gezicht naar het publiek danst, vraagt een circusring om cirkelvormige dansen. Niet eenvoudig, maar TDC slaagde erin: “Het was superleuk om te doen, en als je ziet wat we hebben bereikt dan ben ik supertrots”, zegt Annely, “het wordt een fantastisch circus, met niet alleen ontzettend lieve kippetjes, maar ook breakdancende clowns en acrobaten en andere dansende circusfiguren.”

Kaarten

Het Theater Dans Circus wordt op zaterdag 25 juni opgevoerd om 14.00 uur en om 19.30 uur, en op zondag 26 juni om 14.00 uur. Een kaartje voor de show van TDC kost 15 euro. Daarvoor word je getrakteerd op een show die ruim tweeënhalf uur duurt en waarin alle dansgroepen van TDC hun talent demonstreren. Kaarten zijn tegen contante betaling te koop in de foyer van MFC Kloosterhof, of te bestellen via info@dansmeemettdc.nl “De zondag is bijna uitverkocht”, waarschuwt Annely, “dus wees er snel bij!”