In EdraA neemt TDC het publiek mee op een reis door het heelal
In EdraA neemt TDC het publiek mee op een reis door het heelal Foto: Dennis van Loenhout

TDC brengt spektakelshow EdraA

Algemeen

HOOGERHEIDE – Op 20 en 21 oktober voert Totally Dance Company haar nieuwe show "EdraA" op in de Bergse stadsschouwburg De Maagd. Achter de schermen werken elf docenten, een creatief en technisch team en maar liefst 270 dansers al meer dan een jaar aan een ware spektakelshow, die het publiek meeneemt op een reis door het heelal. De planeet EdraA is de eindbestemming. Het is daar bijzonder en spectaculair.

De oplettende lezer heeft het al gezien: "EdraA" is "Aarde", maar dan omgekeerd. Dansdocente Monique Raat kwam op het idee voor de 16e show in de ruim 30-jarige historie van Totally Dance Company door programma's op Discovery Channel en National Geographic. "Daar zie je documentaires over de zoektocht naar leven op andere planeten", vertelt ze, "dat zette ons aan het denken: wat als er leven is op een andere planeet? Hoe ziet dat er dan uit, en wat gebeurt er dan op die planeet. We lieten onze fantasie de vrije loop. EdraA is het gevolg. Het is een show met een verhaal, een documentaire met dans in ontzettend veel verschillende stijlen. We hebben onze uiterste best gedaan om er iets bijzonders van te maken en we zijn trots op wat de show is geworden. Het publiek zal z'n ogen uitkijken."

In EdraA neemt TDC het publiek mee op een reis door het heelal, naar een ander zonnestelsel, om uiteindelijk aan te komen op de planeet EdraA. De dansers beelden de reis uit, tonen het heelal, en laten zien dat het er ver buiten ons zonnestelsel een plek is die bruist van leven. De show is een enorme productie, waar TDC achter de schermen al sinds augustus vorig jaar aan werkt. Het creatieve team bestaat naast Monique Raat uit Maartje Kuijlen en Sharon Bos-van de Zande, terwijl Martijn Raat en Nicky Cloots het technische team vormen. Vrijwilligers spelen bovendien een belangrijke rol, zegt Monique: "Van de 270 dansers die meedoen is het grootste deel kind. Die kinderen worden begeleid door ruim 40 lieve hulpouders. De kleinste dansertjes zijn nog maar tweeënhalf jaar oud, dus zeker voor hen is het enorm spannend om op te treden voor een volle zaal in de Maagd. "Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober verzorgen we een middag- en avondvoorstelling in De Maagd. Dat betekent dat we, als de kaartverkoop goed loopt, optreden voor zo'n 2400 mensen", zegt Monique, "en dat is genoeg om ook bij volwassen dansers zenuwen te veroorzaken."

Een kaartje voor EdraA kost 13 euro. Op zaterdag 16 september verkoopt TDC de kaarten tussen 13.00 en 15.00 uur in de centrale hal van het gemeentehuis in Hoogerheide. Daarna zijn de kaarten daar nog altijd te koop, ook zijn ze te bestellen via info@dansmeemettdc.nl. De voorstellingen op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober beginnen om 14.00 uur en 19.30 uur. Meer informatie op www.dansmeemettdc.nl.