Frans Nefs met jaarboek Alles is bladvulling.
Frans Nefs met jaarboek Alles is bladvulling.

Jaarboek ‘Alles is bladvulling’

Algemeen

HALSTEREN - Op donderdag 21 maart 2024 wordt in ’t Hof van Ram te Halsteren het jaarboek 2024 gepresenteerd van Heemkundekring Halchterth. De auteur van dit boek, dat onder de titel ‘Alles is bladvulling’ verschijnt, is Frans Nefs.

Eerder verschenen van hem onder andere Bietje bij Bietje 2005, Ei, Ei 2005, Aopen en Uile 2008 en in 2020 de Bergse biografie PHIL. Het nieuwe boek geeft zeker het gevoel weer van zijn dorps- en streekgebondenheid, uitgedrukt in getekende en geschilderde illustraties, al of niet bewerkte foto’s, gedichten en verhalen.

In Alles is bladvulling wil de auteur iedereen, die merkt dat zijn of haar mogelijkheden beperkter dreigen te worden, aanmoedigen om een zoektocht te doen naar wat dan nog wel binnen het bereik ligt en vooral ook: om daar wat mee te doen. Dit boek wil daar, ook als boek, een voorbeeld van zijn. De verhalen, waarin zeker de ouderen herkenning zullen vinden en waarvan jongeren graag meer willen weten, kunnen aanleiding zijn om generatieverschillen bespreekbaar te maken. Het boek is geschreven in Standaardnederlands en dialect, veelal opgemaakt in twee kolommen; dialect en er naast gelijklopend de Standaardnederlands vertaling. Het is zeer toegankelijk en met veel humor doorregen, en bevat daarbij veel stof tot nadenken.

De presentatie zal zeker gezellig worden en is voor iedereen vrij toegankelijk. Er is een luchtig programma samengesteld met zang, voordracht en muziek, en met een hapje en een drankje binnen handbereik. Op deze avond kan het boek door de aanwezige leden van heemkundekring Halchterth in ontvangst worden genomen. Voor niet-leden, evenals een boek extra, is de prijs €16,96. Aanvang is 20.00 uur.