Quizcircuit Halsteren gaat weer van start.
Quizcircuit Halsteren gaat weer van start. Foto: Bep Tielemans

Halsteren gaat weer ‘kwissen’

Algemeen

HALSTEREN - In Halsteren draait alweer een kleine vijftien jaar een gezellig quizcircuit. Indertijd opgezet door Ton Tielemans en nu in de capabele handen van Ton de Koning (algehele leiding), Kees Simons (vragenmaker) en Saskia de Jong (presentatie). 

Dit jaar worden er zes ‘kwissen’ gehouden, om en om bij café-zaal Tivoli en grand café de Kannebuis. De eerste quiz is op zaterdag 2 maart bij Tivoli. 

Ploegen van minimaal drie en maximaal zes spelers krijgen honderd vragen voorgeschoteld in tien verschillende categorieën. De deelnemers krijgen steeds tien vragen over: muziek, flora en fauna, taal en literatuur, sport, aardrijkskunde, geschiedenis, film en tv, eten en drinken, politiek en algemeen. 

Prijzen

Per quiz zijn er drie dagprijzen te verdienen en dit jaar zijn er voor het eerst - in plaats van één - drie overall prijzen. Van de deelnemers wordt 1 euro per quiz gevraagd om het prijzenpakket op deze manier uit te breiden. Door de uitbaters van de horecagelegenheid waar de quiz die avond plaatsvindt worden ook attenties aangeboden. 

Ton de Koning vertelt: “De eerste prijs wordt weer beschikbaar gesteld door PLUS Halsteren. We hebben ook nog een tweede en derde overallprijs om het ‘kwissen’ lang aantrekkelijk te houden voor de deelnemende ploegen. Nu zijn er zeker tien ploegen die meedoen voor de eindprijzen.”

Voor de quiz van zaterdagavond 2 maart aanstaande hebben zich inmiddels een kleine twintig teams gemeld. Inschrijven kan nog via telefoon: 06-11287750. 

Selectie

Vragenmaker Kees Simons voegt nog toe: “Zo’n quiz moet leuk blijven voor iedereen, daarom mogen de vragen niet té moeilijk zijn. De selectie vindt toch wel plaats op die ongeveer tien echt moeilijke vragen. Ik gebruik verschillende bronnen, maar de krant en mijn eigen fantasie zijn toch wel het belangrijkste. De meeste tijd gaat zitten in het nakijken, het checken van de vragen.”

De datums van de zes quizzen, alle op zaterdagavond en met aanvang 20.00 uur, zijn: 

- 2 maart bij Tivoli

- 6 april bij de Kannebuis

- 18 mei bij Tivoli

- 21 september bij de Kannebuis

- 12 oktober bij Tivoli

- 23 november bij de Kannebuis