Afbeelding

Vervolg quiz-circuit Halsteren

Algemeen

HALSTEREN - Op zaterdag 14 oktober gaat de reeks kennisquizzen in Halsteren verder met de vijfde editie van totaal zes quizzen. Deze vijfde quiz vindt plaats in café-zaal Tivoli en begint om 20.00 uur. 

Teams van 3-6 personen zijn nog altijd welkom om deel te nemen aan deze gezellige avonden. Inschrijven is gratis en kan door te bellen naar Ton de Koning: 06-11287750.

Quiz-liefhebbers krijgen in tien rondes steeds tien vragen voorgeschoteld in de categorieën muziek, flora & fauna, algemeen, Nederlandse taal & literatuur, sport, aardrijkskunde, geschiedenis, film & tv, politiek, eten & drinken.
Voor de drie teams met de meeste goede antwoorden zijn dagprijzen beschikbaar. Daarnaast wordt er gestreden om een overall prijzenpakket: volle boodschappenkarren van PLUS Halsteren voor elk lid van het allerbeste team van de reeks quizzen. De quizavonden vinden beurtelings plaats bij De Kannebuis of bij Tivoli.

Verrassing

De vierde quiz leverde een verrassende uitslag op. Vijftien teams hadden de warmte getrotseerd en namen plaats achter hun tafel bij de Kannebuis, om antwoord te geven op de 100 vragen die Cees Simons weer had samengesteld. Omdat Saskia met vakantie was, nam Bep deze keer de honneurs waar en verzorgde de presentatie. Dank daarvoor namens de organisatie. 

Benaderingsvraag

Het verbaasde niemand dat het sterke Flip Flop United met maar liefst 94 punten de winnaar was. Het team van Olympus de Kannebuis eindigde met 83 punten tweede. De derde plaats zorgde voor de verrassing, die was voor Janse & co en Ratjetoe met 76 punten. Na een benaderingsvraag, over de hoogte van de Mont Blanc, mocht Ratjetoe de derde prijs in ontvangst nemen die geschonken was door de Kannebuis. 

Overige uitslagen

De overige uitslagen zijn: 5 Rondje van de zaak met 72 punten, 6 de Katjeskelder 71 punten, 7 de Beekers 66 punten, 9 Kwishet 65 punten. 10 Daar komen we nog op terug 64 punten, 11 de Buurtjes 62 punten, 12 E=Mc2 53 punten, 13 de Zwetshoek 50 punten, een gedeelde 14e plaats was voor De Kock Tweewielers en de Jeugd van nu met 37 punten.

Meedoen

Alle teams, ook nieuwe deelnemende ploegen, veel succes en plezier gewenst bij de 5e quiz op zaterdag 14 oktober aanstaande bij café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84 in Halsteren.