Afbeelding

Gevuld witlof met gehakt uit de oven

Algemeen

Benodigdheden

8 stronkjes witlof, 8 plakjes gedroogde ham, 50 gram geraspte kaas, klontje
boter, 350 gram gemengd gehakt, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel, peper en zout.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden, maak de witlof schoon en snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern, snijd nog enkele blaadjes uit de midden om ze een beetje uit te hollen en snipper deze blaadjes heel fijn. Meng het gehakt met de fijn gesnipperde witlof, de geraspte kaas, het ei en de paneermeel, met het geheel heel goed door elkaar. Snijd de plakjes gedroogde ham in de lengte doormidden. Vul de witlof helften op met het gehakt mengsel en wikkel er een half sneetje ham omheen en zet de ham vast met een prikker.
Leg de gevulde witlof stronkjes in een beboterde ovenschaal en laat ze 20
minuten roosteren, dek de schaal dan af met aluminiumfolie en laat nog
15 minuten verder garen in de oven.
Heerlijk met gebakken aardappels.

Eet smakelijk!

Diana Rens