Afbeelding

Stoof van gehaktballen en groenten

Algemeen

Benodigdheden

50 gram gehakt, 500 gram groenten (paprika, champignons, wortel, prei), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 7 eetlepels tomatenpuree, 6 eetlepels crème fraîche, scheut olie, 2 ½ kop water, 2 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel kurkuma,
1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel knoflookpoeder, zout en peper.

Bereidingswijze

Rol kleine balletjes van het gehakt en snijd de groenten in kleine stukjes en de ui grof. Verhit in een hapjes pan de olie en bak de gehaktballetjes
5 minuten op hoog vuur, voeg de ui toe en bak 2 minuten mee. Doe de
tomatenpuree erbij en roer goed door elkaar. Rasp de knoflook bij de
gehaktballetjes en doe alle kruiden erbij en roer dit goed door elkaar, voeg dan 2 kopjes water toe en laat alles 15 minuten onder af en toe goed omroeren zachtjes koken. Doe dan de groenten erbij en na 5 minuten de crème fraiche eventueel nog het resterende water, alles goed door roeren en nog 10 minuten zachtjes laten koken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Heerlijk met rijst of stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens