Afbeelding

Goedgevulde groenteschotel

Algemeen

Benodigdheden

500 gram wortelen, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenblokjes, 250 gram spekblokjes, 1 courgette, 1 aubergine, 1 rode ui, 5 stengels bleekselderij,
100 ml kookroom, 2 teentjes knoflook, peper, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 100 gram geraspte kaas.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de spekjes in een grote hapjespan en snij ondertussen alle groenten in blokjes en doe ze dan bij de spekjes in de pan. Bak tot het een beetje bruin wordt en voeg als laatste de een half blikje tomatenblokjes erbij en roer alles goed door elkaar. Maak ondertussen een saus met de kookroom een beetje peper, Italiaanse kruiden en de helft van de
tomatenblokjes daarbij roer je 3 eetlepels geraspte kaas en roer alles goed tot een saus. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal en giet de saus er
overheen. Zet het geheel ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.
Heerlijk met stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens