Diana Rens
Diana Rens

Vegetarische stoof met aardappel, groenten en linzen

Algemeen

Benodigdheden: 500 gram kriel, 100 gram rode linzen, 3 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 3 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenpuree 140 gram, 400 ml
groentebouillon, 1 winterpeen, 1 aubergine, 1 prei, 2 theelepels paprikapoeder,
2 theelepels kurkuma, 2 theelepels tijm, 1 theelepel kaneel, ½ theelepel
gemberpoeder, scheut olie.                        

Bereidingswijze: Snipper de sjalotten en hak de knoflooktenen fijn, snijd de prei in ringen en verwarm alvast een stoofpan met een scheut olie. Bak hierin de prei, sjalotten, knoflook, laurier en alle kruiden ongeveer 3 minuten aan. Blijf ondertussen goed roeren. Was en halveer de kriel en snijd de winterpeen in plakjes, voeg ze dan aan het kruidenmengsel en laat alles onder goed roeren 5 minuten meebakken. Spoel ondertussen de linzen af en kook ze in ruim water gaar zoals op de verpakking staat vermeld, spoel ze daarna af en zet ze even apart. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat alles 20 minuten stoven. Af en toe omroeren. Snijd de aubergine in grove
stukken en grill deze in een grillpan om en om totdat er goede grill strepen zichtbaar zijn. Voeg de aubergine en de gekookte linzen toe aan de stoof en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor nog even om en haal de laurierbladen eruit. Heerlijk met Turks brood of stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens