Delano Sebrechts: “Met METO op jacht naar eerherstel.”
Delano Sebrechts: “Met METO op jacht naar eerherstel.”

Delano Sebrechts focust op prominentere rol

Algemeen

HOOGERHEIDE – En toch zal het even knipperen met de ogen zijn. METO in de rangschikking van de Vijfde Klasse A. Sinds de millennium wende kwam de voetbaltrots van Hoogerheide niet meer uit in de kelder van het amateurvoetbal. Het bejubelde zelfs een tweevoudige promotie naar de Derde klasse. Goede tijden en nu dus ook slechte doch voltooide tijden voor de tricolores. METO zet volop in op eerherstel. Aanvaller Delano Sebrechts staat op scherp!

Komend seizoen hoopt Delano Sebrechts (23) de wrange nasmaak van een in alle opzichten slecht voetbaljaar weg te spoelen. In de week dat hij en zijn teamgenoten in de nacompetitie tegen VCB uit Biezenmortel kopje onder gingen verloor hij ook diens grootste supporter, opa Cor Sebrechts. Tijdens het zomerreces sloeg de twijfel even toe en prakkeseerde hij om de club te verlaten. Hij besloot, zoals zijn hele carrière gebruikelijk, te blijven vechten. “Sinds ik na de corona bij de selectie aansloot, heb ik vaak genoegen met een bijrol moeten nemen. Trainer Ronald Broos koos in eerste instantie voor Geert Verstraten op mijn favoriete plaats in de spits van de aanval. En na de terugkeer van Gijs Verresen was de keuze voor hem ook niet moeilijk. Als rechtsbuiten heb ik vervolgens toch veel minuten mogen maken. Grenswachters was voor komende seizoen echter ook op zoek naar versterking van de aanval. Na wat informele gesprekken was het gevoel goed maar de beslissing lastig te nemen. Ik besloot uiteindelijk in Hoogerheide te blijven en met Thomas Mangelaars als nieuwe trainer aan het roer voor een nieuwe kans te gaan. Iedereen is opnieuw op nul gestart”, aldus Delano Sebrechts.

Talent

Als zoon van voormalig METO-aanvaller Stefan Sebrechts vaart Delano Sebrechts sinds zijn roodwitblauwe jeugdjaren een volslagen eigen koers. Hij stond niet te boek als het grootste talent wat de METO-jeugdopleiding had voortgebracht. “Ik speelde dikwijls in de tweede elftallen van mijn leeftijd. Bij mijn overstap naar de senioren belandde ik ook in de lagere teams en nam het soms tegen veteranenteams op. Het ging te gemakkelijk en de uitdaging was ver te zoeken. Totdat ik met de selectie mee mocht trainen. Ik besloot er serieus voor te gaan, raakte dertien kilo kwijt en maakte in de voorbije twee seizoenen deel uit van de groep.”

Delano Sebrechts hoopt mede de wederopstanding van METO vorm te geven. Het feit dat Daan Maasdijk, Patrick van Roosendaal en aanvoerder Jens Hermans niet langer deel van de METO-familie uitmaken, is een aderlating. Vanuit MOC en eigen jeugd sluiten enkele talenten aan. Verder keerde Levi Deelen terug op het oude nest. “Met dit elftal moeten we bovenin de Vijfde Klasse mee kunnen draaien. METO is altijd een club geweest die het van ‘het voetballen’ moet hebben. We moeten in staat zijn om teams die zich ingraven ‘kapot’ te spelen. Of tegen de doorgaans stuggere Zeeuwse teams de voetballende oplossing en goals te vinden. Niet makkelijk maar wil je in de Vierde Klasse terugkeren, dan moet het.”

Snelheid

Persoonlijk focust Sebrechts-junior zich op een prominentere rol in de METO-gelederen. In hoeverre zoekt hij de dialoog met zijn vader. Wat weet hij van hem? “Ik heb hem nog nooit over echte heldendaden gehoord, alleen vertelde hij dat hij vroeger heel snel was! We hebben in de lagere teams ook nog wel eens samengespeeld. En hij had gelijk…was!”, lacht Delano Sebrechts.