METO-VCB
METO-VCB

Bijltjesdag in Teteringen

Algemeen

HOOGERHEIDE/TETERINGEN – Een voetbaljaargang vertoefde METO in de hoek waar wekelijks de klappen vielen. Een seizoen vocht men tegen het constant in de buurt van het Jac van Hoek-sportpark rondwarende degradatiespook. Na een slechte aftrap volgde na de winterstop een remonte. Directe verwijzing naar de kelder van het amateurvoetbal werd voorkomen. Het Wonder van Koewacht gaf vertrouwen voor de finale van de nacompetitie in Teteringen. Echter opponent VCB uit Biezenmortel toonde zich slagvaardiger en speelde METO alsnog de Vijfde Klasse in!

Kosten nog moeite waren gespaard om de Tricolores op neutrale bodem een hart onder de riem te steken. De supportersschaar, beter bekend als de Non Plus Ultra’s, zorgden met talloze spandoeken en Bengaalse vuren voor onvoorwaardelijke support. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden kantinemedewerker en METO-supporter Cor Sebrechts, snuffelden beide teams naar de wederzijdse stand van zaken. 

METO speelde verzorgd doch had moeite met het bereiken van frontman Gijs Verresen. VCB op haar beurt wachtte haar mogelijkheden af en was enkele malen dicht bij een openingstreffer. Bram Konings of lat hielden METO’s kansen in leven.

Direct na rust kregen coach Ronald Broos en de zijnen een bittere pil te slikken. De eerste beste VCB-aanval verdween tegen de touwen en METO was gedoemd tot het zoeken naar een aansluitingstreffer. Voor de trouwe supportersclub was het vervolgens pijnlijk om de zien hoe de ploeg toch zijn best deed maar nimmer een vuist kon maken. Even leek een buitenkans zich voor te doen. Aanvoerder Jens Hermans, bezig aan zijn laatste ‘roodwitblauwe’ wedstrijd, ging in het strafschopgebied neer, waarna de scheidsrechter penalty oordeelde. De onafhankelijke grensrechter corrigeerde de leidsman echter met slechts een corner tot gevolg.

Impulsen

VCB koesterde op haar beurt de voorsprong en loerde op en kreeg uiteindelijk meer. Tien minuten voor tijd rondde haar aanvoerder een goedlopende aanval af. METO boog het hoofd, ondanks de inbreng van verse aanvallende impulsen in de personen van Delano Sebrechts, Geert Verstraten en Niels Goossens. De misère werd nog groter toen Sander Bogers een tackle met rood bestraft zag, een fenomenale uithaal in de laatste minuut het duel definitief op slot gooide en VCB zich hiermee terecht tot winnaar kroonde, 0-3.

Overpeinzing

METO bleef ontgoocheld achter. Maar wat graag had de vertrekkende coach Ronald Broos (Vivoo) alsmede spelers Daan Maasdijk (Halsteren zaterdag), Patrick van Roosendaal (De Markiezaten) en Jens Hermans (Dosko) hun club voor de Vijfde Klasse willen behoeden. 

Het heeft niet zo mogen zijn. Volgend seizoen speelt men voor het eerst in de historie een niveau lager dan ‘kleiner broertje’ WVV’67. De stilte en overpeinzing in de bus terug op weg naar Hoogerheide was pijnlijk voelbaar…

Niels Adriaansen
METO-bank in mineur.
Jens Hermans
Sander Bogers