Niels Goossens
Niels Goossens

Fins avontuur voor Niels Goossens

Algemeen

HELSINKI/HOOGERHEIDE – Het post-corona voetbalseizoen zal bij METO niet als het beste de geschiedenisboeken in gaan. Rood-wit-blauw uit Hoogerheide nam afscheid van clublegende ‘Lonka’ van Zunderd en ere-voorzitter Hans van Hoek. En hoewel het kampioenschap van het derde een pleister om de wond vormde, diende de hoofdmacht met een rol in de marge van de Vierde Klasse A genoegen te nemen. Een voetbaljaargang verder is de selectie van coach Ronald Broos een beetje rijper en in de breedte sterker geworden!

Na jaren trouwe dienst hakte Johan van Kalmthout de knoop door. Privé, werk, trainen en spelen eisten hun tol en waren steeds lastiger te combineren. Tegenover het vertrek van de routinier maakte vanaf VVC Fabian le Feber zijn debuut en vanuit Roosendaal Gijs Verresen zijn rentree voor METO 1. Verder is Lennart Colin terug van weggeweest en Niels Goossens weg van terug te zijn geweest!

Waarschuwing
Na zijn debuut thuis tegen ODIO maakte hij vorig seizoen maar liefst zestien maal zijn opwachting in METO 1. Veelal invalbeurten en daar moet in 2022-2023 verandering in komen. “Vanwege mijn stage hier in Helsinki is de jacht op een basisplaats met een half jaar uitgesteld. In de winterstop ben ik terug thuis en sluit ik opnieuw aan. En ik wil de concurrentie niet al te veel schrik aanjagen, maar ik ben nu al fitter dan ooit hiervoor”, waarschuwt Niels Goossens (20) aan de telefoon.

De student facilitair management loopt stage bij de financieel directeur van het internationaal vliegveld in de Finse hoofdstad. Niels Goossens staat inmiddels een maand op eigen benen en het leven in Helsinki bevalt hem uitstekend. “Natuurlijk mis ik soms mijn maten, familie en de dagelijkse gang van zaken. Aan de andere kant is het ook een mooie ervaring en best wel relaxt. Ik werk en hoef alleen voor mezelf te zorgen. Inmiddels heb ik in PPJ een club waar ik lekker kan voetballen. Hoewel ijshockey de eerste sport van Finland is, wordt er ook op redelijk niveau voetbal gespeeld. Ik kom uit voor de JO21 en blijf zodoende gewoon in conditie.” 

Streaming

METO is voor de blonde verdediger Niels Goossens even uit het zicht doch op zondag niet uit het hart. “Nee zeker niet, ze zullen toch wekelijks wel een streamingsdienst regelen zodat ik de wedstrijden kan volgen? Of is dit teveel gevraagd”, klinkt het lachend vanuit Finland.

Selectie METO (2022-2023): Hugo Bos, Joeri Nooiens, Bram Konings, Sander Bogers, Donovan de Weert, Quinten Hunting, Joep van Kalmthout, Jens Hermans, Marijn van Kalmthout, Daan Verresen, Dennis Wilting, Patrick van Roosendaal, Delano Sebrechts, Niels Adriaansen, Bo Vriens, Niels Goossens, Geert Verstraten, Daan Maasdijk, Gijs Verresen, Lennart Colin, Fabian le Feber.