Richard van Liere
Richard van Liere

Richard van Liere houdt METO op koers

Algemeen

Tricolores ook na corona financieel gezond


HOOGERHEIDE – Anderhalf seizoen stond de zaak op non-actief. Het schrappen van het competitievoetbal noopte ook de vijf verenigingen uit de gemeente Woensdrecht tot wijziging van het te voeren beleid. Sportieve stilstand vergde ook een financieel offer. De clubs moesten terug naar de tekentafel en hielden met wisselend succes het huishoudboekje tegen het licht. METO doorstond de storm met verve. 

“Het was onzekere tijd omdat we niet wisten hoelang het zou gaan duren en hoe groot de financiële impact zou zijn. Uiteindelijk waren het voornamelijk de kantine-inkomsten die we moesten missen. Daarnaast zijn we de seniorleden, omdat zij wel heel lang niet konden spelen, tegemoet gekomen om een kwartaal contributiegeld niet te innen. Dit konden we doen doordat we er als vereniging reeds voor de corona goed voorstonden”, aldus METO-penningmeester Richard van Liere.

De assistent-accountant en leider/speler van METO 4 nam in het seizoen 2017-2018 het stokje van Johan Prop over en fungeert sindsdien als schatbewaarder van rood-wit-blauw. “Ook van overheidswege hebben we enkele subsidies ter compensatie mogen ontvangen. Verder zijn enkele vrijwilligersvergoedingen verlaagd of gestopt. Daarnaast hebben we natuurlijk enkele vaste waarden als jeugdkamp, vrijwilligersuitje en andere activiteiten niet gehad, dus ook geen kosten. Als club zagen we hierdoor zelfs kans om een positief resultaat te behalen. Hierin mogen we de inspanningen van de oud-papier vrijwilligers beslist niet vergeten. Hopelijk kunnen we binnenkort op normale wijze het seizoen weer in en eindelijk iets terug doen voor de leden. Extra budget voor de jeugd en activiteitencommissie bijvoorbeeld”, besluit Richard van Liere.

Selectie

Selectie METO 2021-2022: Bram Konings, Hugo Bos, Joeri Nooijens, Johan van Kalmthout, Sander Bogers, Daan Holtzer, Donovan de Weert, Niels Adriaansen, Marijn van Kalmthout, Daan Verresen, Emiel van Elzakker, Joost Daelmans, Yorrick Theuns, Carlo Buijs, Mike van de Branden, Lennart Collin, Niels Goossens, Dennis Wilting, Jens Hermans, Quinten Hunting, Dylan Bruinhof, Bo Vriens, Geert Verstraten, Patrick van Roosendaal, Pim Bruijnzeels, Joep van Kalmthout, Jeremy Delieu, Axel van der Hoeven, Delano Sebrechts, Rick Pijnen, Jelle Hesbeens, Stijn Dammer, Daan Maasdijk. Trainer Ronald Broos.