Huijbergenaren van het jaar; de kerkhofwerkgroep.
Huijbergenaren van het jaar; de kerkhofwerkgroep. Foto: Starworks Studio

Dorpsplatform Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Afgelopen Vrijdag was er weer een openbare vergadering van het Dorpsplatform Huijbergen in MFC de Kloek. Het was een avond met een goed gevulde agenda én volle zaal.

Jan den Ridder is als een van de vier betrokken bij het project ‘Samen met Buurkracht’. Er werden drie verschillende woningen uitgelicht waarbij er al is verduurzaamd en energie wordt bespaard. Hiervoor zijn enquêtes verstuurd door de gemeente Woensdrecht. Nadat deze zijn ingevuld wordt er voor de geïnteresseerden een speciale avond georganiseerd om te kijken wat er gezamenlijk gedaan kan worden. Wethouder Thierry de Heer lichte toe hoe dit tot stand is gekomen.

Wijkagent

Sinds eind mei is er ook een nieuwe wijkagent in Huijbergen en Woensdrecht. Michel van Beers is aangesteld wijkagent, hij werkt al wat jaren bij de politie en als mobiele eenheid. Hij kwam dan ook kennismaken tijdens de openbare vergadering. Inwoonster Leonie Schlössers maakte al haar complimenten naar de wijkagent voor het snelle reageren op terugbelverzoeken. De wijkagent belooft regelmatig door Huijbergen te fietsen om te kijken wat er zich afspeelt, bij de vorige wijkagent werd dit gemist door de inwoners van Huijbergen.

Huijbergenaar van het jaar

Ook de jaarlijkse Huijbergenaar van het jaar werd weer bekend gemaakt. Dit jaar waren het er maar liefst zes, zij werden na hun verhaal verrast. De “Huijbergenaren van het jaar” zijn René Verhaert, Leo Berger, Wim Alberti, Raf van Aert, René van Eekelen en Ad Hectors. Zij zijn de leden van de kerkhofwerkgroep. Wekelijkse zorgen zij voor het onderhoud op het kerkhof. Tijdens de vergadering van het dorpsplatform werd tevens een oproep gedaan voor aanvullende vrijwilligers.


Overige presentaties

Dees Verbeek vertelde over de Stichting Cultureel erfgoed. In Huijbergen zijn er negen gemeentelijke monumenten, een paar zijn er nog in aanvraag zoals de gesloten kerk en Vaeders Hoefke. Maria de Rond vond het raar dat een ander persoon dan een eigenaar een monumentale aanvraag kan doen op een pand.
Daphne Valentijn, conservator van het Wilhelmietenmuseum vertelde over het museum. Dit wordt gerund door haar en een dertig al vrijwilligers. Het gebouw van het museum kent een rijke geschiedenis, voor het poortgebouw heeft de gemeente Woensdrecht ook een monumentenpand aanvraag gedaan. Ook was er nog een korte presentatie over het nieuwe meldingssysteem van de gemeente Woensdrecht.

Brigitta van Rooij-Peeters werd onderscheiden door Burgemeester Adriaansen voor haar onmisbare vrijwilligerswerk in Huijbergen.

Dpf Huijbergen
Dpf Huijbergen
Dpf Huijbergen
Dpf Huijbergen
Dpf Huijbergen
Dpf Huijbergen
Dpf Huijbergen
Dpf Huijbergen
Dpf Huijbergen