Daar bij die molen
Trefpunt Huijbergen
Daar bij die molen Trefpunt Huijbergen Foto: Starworks Studio

Daar bij die molen ...

Algemeen

HUIJBERGEN - De educatieve ruimte bij Molen Johanna was woensdag helemaal gevuld voor huiskamerproject ‘t Trefpunt. ‘t Trefpunt is ontstaan vlak na de coronaperiode en is bedoeld om eenzame ouderen en zelfs jongeren bij elkaar te brengen. Dit is een samenwerking tussen het dorpsplatform Huijbergen en BWI Woensdrecht. 

Willemien de Wijs en Maria de Rond namen de organisatie op zich: “Normaal vindt dit elke tweede woensdag van de maand plaats in De Kloek, maar omdat het deze maand niet ging lukken werd het huiskamerproject deze keer verplaatst naar deze mooie ruimte bij de molen”, vertellen ze. 

Vijftig ouderen uit Huijbergen hadden zich voor de bijeenkomst op deze unieke locatie aangemeld. Het doel hiervan is het samenkomen en de molen ontving ons met open armen. We hebben dan ook een lunch georganiseerd met koffie en thee. Bij deze lunch ontvingen we de gasten met een kopje koffie en thee, met daarbij een plakje cake. Deze is gemaakt van meel van de molen. Maar ook de broodjes zijn gemaakt met meel van deze molen. Het thema van vandaag heet daarom ook “Daar bij die molen”. 

Ook wethouder Lars van der Beek was namens de Gemeente Woensdrecht naar ‘t Trefpunt gekomen: “Ik vind het een eer dat ik hierbij aanwezig mag zijn. Dit is een initiatief van het mooiste dorp van onze gemeente, waar ik tenslotte ook woon. Wij als Gemeente Woensdrecht zijn trots op dit prachtige initiatief dat is opgezet door het Dorpsplatform en BWI Woensdrecht. Het is mooi om te zien dat hier massaal gebruik van wordt gemaakt als ontmoetingsplek voor eenzame mensen en dat er ook nog een lunch verzorgd wordt.” 

Er worden dit jaar ook nog meer activiteiten georganiseerd bij de molen in Huijbergen. 

Op donderdag 26 januari staat er koffie, thee en appeltaart klaar in de educatieve ruimte. De leden van de buurtpreventie en mensen van de Zonnebloem zijn dan uitgenodigd om te komen. En op vrijdag 17 maart worden de kinderen van de basisschool Ste. Marie uitgenodigd en worden ze verwend op de pannenkoekendag. Hierbij wordt natuurlijk gebruik gemaakt van de pannenkoekenmix die de molen zelf maakt.

Daar bij die molen
Trefpunt Huijbergen
Daar bij die molen thema bij  't Trefpunt.
Daar bij die molen
Trefpunt Huijbergen